"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen − 1 =

15 − six =

Atunci când ești răcit sau ai gripă, contează foarte mult o tabletă de Vitamina C, așa este?

Medicii ne spun că această vitamină nu tratează doar gripa, ci este eficientă în foarte multe afecțiuni. Te poate proteja chiar și de afecțiuni ale văzului sau riduri.

Iată care sunt semnele că ar trebui să consumi mai multă vitamina C.

1. Te învinețești ușor

Conform clinicii Mayo, deficitul de Vitamină C poate fi primul pas către anemie și astfel, orice lovitură poate fi un motiv pentru dobândirea unei negrituri. Încearcă să consumi mai multe alimente bogate în Vitamina C, precum portocale sau ardei roșii.

2. Sângerări nazale

Știați că majoritatea capilarelor responsabile cu circulația sangvină din zona căilor nazale pot fi afectate de nivelul scăzut de Vitamina C? Ele devin sensibile și astfel vor începe să sângereze.

3. Rănile se vindecă greu

organismul tău are nevoie de foarte multe celule roșii, pentru a distribui oxigenul către toate organele. Dacă ai un deficit de Vitamină C, organismul nu va putea produce suficiente celule roșii și astfel rănile se vor vindeca mai greu, menționează reprezentanții clinicii Mayo.

4. Oboseala și depresia

Oboseala este un simptom des întâlnit atunci când o persoană prezintă deficit de Vitamina C. Mergi și fă-ți o serie de analize.

5. Bătăi neregulate ale inimii

Vitamina C ajută organismul să absoarbă fier. Nivelul scăzut de fier duce la anemie, palpitații și afecțiuni cardiace.

Vezi aici și semnele deficitului de magneziu!

6. Gingii inflamate

Vitamina C previne formarea plăcii bacteriene și a tartrului. Studiile au arătat că persoanele cu un nivel crescut de Vitamina C, în organism, prezentau mai puține afecțiuni dentare, decât cei care prezentau un deficit, menționează Weston A. Price. De fapt, studiile arată că persoanele care aveau un nivel mai crescut de Vitamina C și se splăau pe dinți doar o dată pe zi, aveau mult mai puține afecțiuni dentare, decât persoanele cu deficit de vitamină. Deci, consumă cât mai multă Vitamina C.

7. Articulații inflamate

Deficitul de Vitamina C poate duce la afectarea articulațiilor. Atunci când nivelul de Vitamina C este prea scăzut, colagenul nu se poate forma adecvat, iar acesta este responsabil cu buna funcționare a articulațiilor.

8. Păr și unghii uscate

Colagenul este cheia frumuseții, așa că dacă organismul tău nu are suficientă vitamina C, pielea va începe să fie afectată. La fel se întâmplă și în cazul părului sau unghiilor.

9. Îmbolnăviri frecvente

Cea mai bună metodă de prevenire a afecțiunilor este aceea de a întări imunitatea, iar Vitamina C îți este aliat în acest demers. Vitamina C poate întări celulele organismului și poate reface organele.

10. Creșterea în greutate

Știai că nivelul de Vitamina C din organism se află în strânsă legătură cu oxidarea grăsimii? Universitatea din Arizona a realizat un studiu, prin care a demonstrat că deficitul de Vitamina C, duce la îngrășare. Poți consuma alimente bogate în această vitamină sau poți lua suplimente.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.