"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cine nu știe că o salată de crudități este bună pentru sănătate, dar că devine și mai eficientă atunci când adăugăm cel puțin un ou gătit s-ar putea să nu dețină toate informațiile…

Specialistul în nutriție, dr. Campbell, ne sfătuiește ca data viitoare când vom prepara o salată de crudități să adăugăm ouă fierte, produse care ajută la creșterea absorbției antioxidanților din legume, începând cu:

Carotenoidele

Multe carotenoide (betacaroten, alfa caroten, betacriptoxantina…) se găsesc în fructe și legume galbene, portocalii, în roșii, în legumele cu frunze verde închis etc.

Bogate în caretenoide sunt napii, spanacul, morcovii, cartofii dulci, roșiile. Prezența unor astfel de pigmenți în fructe și legume explică în parte beneficiile acestor alimente asupra sănătății și mai ales asupra diminuării riscului de cancer.

PUBLICITATE

Citește aici câteva Sfaturi ca să prelungeşti perioada de păstrare a roşiilor

Într-un studiu, cercetătorii au evaluat efectele consumului de ouă asupra  absorbției carotenoidelor dintr-o salată făcută din diverse crudități.

La acest sudiu au participat 16 tineri sănătoși. Ei au fost puși să mănânce  3 feluri de salată: o salată fără ou, una cu un ou și jumătate-omletă, iar ultima cu 3 ouă întregi, tot sub formă de omletă.

Nivelul fluxului sangvinic a fost determinat la 10 ore după consumul salatei cu sau fără ou.

PUBLICITATE

Salata conținea roșii, morcovi rași, spanac, salată verde și goji, adică betacaroten, alfa caroten, licopen, luteină și zeaxantină.

În studiul precedent, aceeași echipă arătase că prin adăugarea de uleiuri în crudități se ajunge la o absorbție eficientă a caretenoidelor.

Potrivit Campbell, “consumând ouă în combinație cu salate de legume, veți profita nu numai de antioxidanții din ou, ci și de absorbția antioxidanților din legume.”

Vitamina E

Aceiași cercetători au  condus o experiență similară pentru a ști dacă ouăle ajută la absorbția vitaminei E prezentă în salate.

PUBLICITATE

Rezultatele au arătat că o salată în care am pus 3 ouă antrenează o creștere importantă a absorbției de doi izomeri ai vitaminei E: alfa-tocoferol și gama-tocoferol.

Așadar, nu ezitați să includeți ouă în salate, ele previn diverse tulburări de vedere, contribuie la alimentarea organismului cu acizi grași-Omega 3.

Alegeți produse cât mai naturale, de preferință acelea la care cunoașteți proveniența lor !

 

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]