"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Potrivit ultimelor sondaje în domeniu, la ora actuală, alergiile sunt considerate afecțiunea secolului. Se estimează că la nivel mondial 30% dintre adulți și 40% dintre copii suferă de alergii dar specialiștii cred că proporțiile epidemice vor crește.

Pe lângă alergiile binecunoscute există și unele cel puțin… ciudate.

Urticarie aquagenă

Nimeni nu ar putea crede la prima vedere că o persoană poate fi alergică la apă, inclusiv la cea din propriul organism.

Și totuși, există oameni care suferă de acest tip de alergie cunoscută sub denumirea de urticarie aquagenă. Boala se caracterizează prin mâncărimi și erupții cutanate la doar câteva minute de la contactul cu apa care durează în jur de o jumătate de oră.

PUBLICITATE

Până în acest moment în literatura medicală s-au confirmat peste 30 de cazuri de alergie la apă însă nici până în acest moment mecanismele bolii nu au fost cunoscute.

Dermatită autoimună la progesteron

Pentru nici o femeie perioada ciclului menstrual nu este o bucurie. Dar există doamne și domnișoare care în acele zile suferă îngrozitor. Și asta deoarece capătă o boală de piele, numită dermatită autoimună la progesteron, care se manifestă prin hipersensibilitate la progesteron.

După terminarea ciclului menstrual erupțiile care apar pe față sau alte zone ale corpului dispar de parcă n-ar fi existat niciodată. Terapia pentru combaterea acestei maladii este de cele mai multe ori pe bază de hormoni.

PUBLICITATE

Citiți aici de ce bunicii noștri nu sufereau de alergii!

Alergia la carne

O parte dintre oameni sunt alergici la fructele de sezon, alții la produsele lactate dar există și anumite categorii care nu pot consuma carne.

Îngrijorător este faptul că această alergie, netratată la timp poate deveni uneori fatală.

PUBLICITATE

Potrivit specialiștilor, la baza acestor reacții adverse ar fi alpha-galactoza, un compus al cărnii care acționează asupra proteinelor cu rol de anticorpi IgE.

Uneori, șocul apare la doar câteva minute de la ingerarea cărnii, dar alteori se poate produce cu întârziere, când nimeni nu se așteaptă. De regulă, în cazul alergiei apărute la consumul cărnii de porc se administrează remedii homeopate, cum ar fi Pulsatilla sau Antimonium crudum, care are rolul de a scădea nivelul de urați.

Atenție! Remediile se iau doar sub stricta supraveghere a specialistului.

PUBLICITATE

Un articol de Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]