"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twenty + seventeen =

11 + twenty =

Că transpirăm când ne este foarte cald, când suntem stresați sau când depunem efort, este perfect normal.
Este normal să transpirăm pentru a menține temperatura corpului în jurul valorii de 37°C.

În momentul în care transpirația se declanșează fără o cauză anume, pare lesne de înțeles că vorbim de o dereglare a organismului, destul de stânjenitoare, din două motive importante: cantitatea și mirosul.

Localizată în anumite zone ale corpului (mâini, picioare, axile…), datorită concentrației mari de glande sudoripare), transpirația în exces poate cuprinde mai apoi spatele, fața, pielea capului, iar în cazuri extreme afectează întregul trup.

Ce avem de făcut în asemenea situație

Un remediu natural, considerat panaceau universal este salvia, ridicată la rang de planta sacră în Grecia și Roma antică, recunoscută de către cercetătorii din lumea întreagă ca având mii de virtuți.

Se spune că ar fi planta care aduce nemurirea…

Referindu-mă strict la transpirația excesivă, m-am documentat și am aflat că substanțele din salvie actionează asupra centrului de reglare termică a creierului.

De aici, contribuția plantei la scăderea transpirației. Substanțele acționează direct asupra glandelor sudoripare și în paralel asupra centrilor de comandă .

Citește aici  cum să faci un deodorant natural în casă ce vă scapă de transpirație și de miros neplăcut de la prima folosire!

Pentru hiperhidroză, adică transpirație abundentă, se bea ceai de salvie sau se iau 2 capsule de salvie de 3 ori pe zi în timpul meselor.

Ca să optimizați efectul produs de întrebuințarea salviei, adoptați și aceste obiceiuri:

– Faceți zilnic duș și folosiți haine curate.

– Uscați-vă bine, insistând la nivelul cutelor.

– Epilați-vă! Sudorația, la început fără miros, în contact cu aerul și bacteriile poate deveni urât mirositoare.

– Evitați consumul unor alimente, usturoi sau cereale, care dau un miros specific transpirației.

– Optați pentru haine care atrag răcoarea. Evitați hainele strâmte și sintetice. Purtați haine largi din fibre naturale, bumbac, mătase, deoarece lasă pielea să respire.

– Nu consumați lichide nici prea calde, nici prea reci, fiindcă, pentru a se adapta la temperatura sa internă, corpul antrenează producția de sudoare. Beți apă călduță.

– Gestionați stările de stres prin tehnici de relaxare, de exemplu.

– Evitați săpunurile prea puternice și deodorantele nepotrivite.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.