"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four + 10 =

nineteen − 8 =

Insomnii? Migrene? Dureri articulare? Scăderea libidoului? Acestea sunt simptomele oboselii cronice, o afecțiune care, netratată la timp poate duce la depresie.

Apare pe fondul unui sistem imunitar scăzut

În cele mai multe cazuri când medicul pune unui pacient diagnosticul de oboseală cronică, persoana ia totul în glumă, gândind că nimic nu se poate întâmpla.

Doar că situația e cu totul alta. Și asta pentru că afecțiunea afectează frecvent activitățile zilnice și poate ascunde boli mai grave precum diabetul, insuficiența hepatică sau cancerul.

Oamenii de știință nu au descoperit cu precizie ce anume duce la apariția oboselii cronice, însă boala apare îndeosebi pe un fond imunitar scăzut, după unele infecții sau tulburări endocrine și nu în ultimul rând în perioada încărcate de stres.

Citește aici despre câteva remedii naturale pentru depresie!

Schimbați-vă stilul de viață!

Acesta este îndemnul tuturor medicilor pe care-l adresează pacienților suferinzi de oboseală cronică. Mai mult decât atât, persoana în cauză trebuie să renunțe la consumul exagerat de cafea și alcool și să facă cât mai multă mișcare în aer liber, dar evitând efortul fizic.

O plantă cu proprietăți deosebite de regenerare și revitalizare indicată în oboseală cronică este rădăcina de ashwagandha, urmată de angelică, indicată în tratarea asteniilor și a depresiilor.

Pentru surmenajul intelectual se recomandă scorțișoara, care este un tonic general și activator al circulației sangvine. Se administrează miere cu scorțișoară, în special la micul dejun și la prânz. Pentru reducerea oboselii este util și masajul cu oțet de mere, combinat cu ulei de levănțică sau rozmarin care se efectuează pe întregul corp insistând asupra umerilor, a cefei, a frunții și a toracelui.

Atenție! Oboseala cronică însoțită de stări depresive dese și anxietate duce la sindromul depresiv-anxios care necesită tratament psihiatric.

Un articol de Felicia Iederă

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.