"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + 10 =

five + 9 =

Nu este foarte simplu să te detaşezi când peste tot,în jurul nostru, vezi numai nenorociri. Oricât de echilibraţi am fi, ne putem destabiliza.

Să luăm un exemplu,care nu mai are nevoie de dovezi : într-o lume în care o bună parte a populaţiei globului trăieşte într-un lux exorbitant, o altă parte nu supravieţuieşte pentru că nu are ce mânca. Violenţele sunt la tot pasul, războaiele sunt purtate pentru cauze derizorii,iar unii copii se luptă să trăiască,măcinaţi de boli incurabile.

Toate acestea, la prima vedere, sunt nedreptăţi care te fac să gândeşti că oricând ai putea fi o victimă.

Orice nedreptate are un motiv

Oamenii îşi pun problema de ce se întâmplă toate acestea şi unde este Dumnezeu în tot acest timp de nu intervine pentru a le stopa.

PUBLICITATE

Întrebările sunt fireşti, justificate, dar ele nu reflectă o viziune corectă, ci mai degrabă, una superficială. Analiza unui rezultat nu spune mai nimic despre cauzele care au făcut ca acest rezultat să apară.

Nu este foarte uşor şi nici la îndemâna să vezi cauzele la fac ca milioane de copii din lumea atreia să fie ucişi de boli şi de malnutriţie. Populaţii întregi dispar din cauza sărăciei,în vreme ce alţii se scaldă în lux. În toată această imagine nu vomvedea mână nevăzută a Creatorului dacă noi nu credem în El şi în justiţia Lui.

Vezi aici ce spune legea atracției!

Orice ar sta la baza acestor discrepanţe, un lucru este sigur : Universul nu face greşeli şi dacă admitem acest fapt, atunci lucrurile încep să se clarifice. Nu întâmplător acei oameni s-au născut în acea regiune,în acel context economic, în acele condiţii mizere.

Fiecare are lecţiile lui de învăţat şi aici cred că toată lumea are un rol : cei bogaţi să îi ajute pe cei săraci ,iar cei săraci să înveţe lecţia iubirii. Este doar o ipoteză,însă ar putea fi logică.

Viitorul este consecinţa prezentului

Dacă astăzi ne este frică, mâine vom cultiva din nou frica. Dacă astăzi vom face un gest pentru cineva, mâine şi noi, la rândul nostru, vom primi un ajutor, dacă avem nevoie.

Cultivând binele, vom găsi bine,așa cum trăind în rău, vom primi doar rău. Nu se poate ca plantând bumbac să răsară cânepă. Toate aceste raţionamente se bazează pe acea lege imuabilă,incontestabilă,cea a bumerangului.

Dacă vom continua să emanăm zilnic iubire şi vom cultiva gânduri optimiste, rezultatele vor fi bazate pe iubire şi nu pot fi decât pozitive, adică vom culege bumbac,nu cânepă… Nu este corect să învinuim pe alţii pentru gândurile noastre şi pentru viaţa noastră atât timp cât responsabilitatea ne aparţine în proporţie de 100 la sută !

De ce să ne fie frică pentru mâine, dacă azi am aşezat încă o piatră la zidul credinţei eliberatoare ?

Dacă avem grijă zilei de azi, nu mai este nevoie să ne gândim la ziua de mâine. Ea va fi o consecinţă a tot ce am sădit azi. Trăind în « curatenie », vom avea avea o viaţă la fel. Toate sunt vegheate şi nu există nedreptăţi. Acesta este o parte din marele Adevăr prin care este guvernat întregul Univers. Într-un haos (imprevizibil), există o ordine desăvârşită,cu reguli şi recompense.

Deci să fim buni întotdeauna pentru a avea un viitor frumos !

 

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE
loading...
PUBLICITATE
[vivafbcomment]