"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − 3 =

18 − 4 =

Un om de știintă susține că ar fi elucidat în sfârșit misterul care învăluie infama regiune denumită Triunghiul Bermudelor – o suprafață maritimă de aproximativ 700.000 km care se întinde între coasta Floridei până în Puerto Rico și Arhipelagul Bermudelor – care a răpit viețile a cel puțin 1000 de oameni în ultimii 100 de ani, fără ca cineva să găsească până acum vreo explicație logică.

Cercetătorul australian dr. Karl Kruszelnicki afirmă că aura de mister a fenomenelor petrecute în această regiune se împrăștie cu ușurința dacă luăm în calcul factorul erorii umane, care, potrivit omului de știință, ar fi provocat toate incidentele consemnate.

Expertul dezvoltă explicațiile spunând că „Potrivit gărzii de coastă londoneze și americane, numărul de avioane dispărute în Triunghiul Bermudelor nu diferă cu nimic de numărul disparițiilor de nave aeriene la nivel global, totul fiind raportat la o bază procentuală concretă.”

 „Triunghiul Bermudelor se află aproape de ecuator, și în vecinătatea unei regiuni extrem de bogate a lumii, America. Așadar, traficul aerian și maritim este foarte intens în această zonă”, a adăugat dr. Kruszelnicki.

Zona maritimă denumită Triunghiul Bermudelor este una dintre cele mai aglomerate căi de transport maritim de pe planetă, având în vedere că multe nave traversează regiunea în discuție ca să ajungă în porturile din America, Caraibe și Europa.

Unul dintre cele mai celebre cazuri de dispariție misterioasă în Triunghiul Bermudelor a avut loc în 1918, când USS Cyclops – o navă care transporta 309 de persoane –  a dispărut și nu a mai fost văzută niciodată. În mod curios, în timpul aceluiași traseu, două nave înrudite cu vasul Cyclops au dispărut și ele în 1941.

Vezi aici și locul unde două oceane se unesc, dar nu se amestecă!

Pe data de 5 decembrie 1945, misterul s-a adâncit și mai mult după ce cinci avioane TBM Avenger Torpedo Bombers au decolat de la stația navală din Florida, pornind într-o misiune de antrenament de rutină. Toate cele cinci avioane au dispărut împreună cu paisprezece membri ai echipajului. După dispariția lor, un avion de salvare Martin Mariner cu un echipaj format din 13 membri a fost detașat pentru a căuta avionul, dar a dispărut și el fără urmă.

Niciodată experții nu au găsit urme lăsate de navele dispărute. De fapt, aproape toate vehiculele aeriene sau maritime care au dispărut în zonă nu au mai fost niciodată văzute.

Dar dr. Kruszelnicki spune că are o explicație pertinentă asupra Triunghiului Bermudelor și dispariției navelor:

„Nava a dispărut fără urmă, după a dispărut și un alt avion care a pornit în căutarea echipajului pierdut, motiv pentru care mulți oameni au începând să creadă că ar fi fost vorba de răpiri extraterestre.”

„(Dar) La bordul avionului se afla un singur pilot experimentat, ceilalți fiind novici. Vremea era foarte rea, înregistrându-se valuri cu o înălțime de 15 metri.”

„Dacă citiți transcripțiile radio, unii dintre piloții novici întreabă „De ce nu zburăm către vest?”, la care pilotul experimentat spune: „De ce n-am zbura spre est?”, ceea ce sugerează că locotenentul Taylor ar fi fost principalul responsabil pentru soarta călătoriei.

“(Locotenentul Taylor) A ajuns la post mahmur, a decolat fără ceas, și avea deja la activ două misiuni ratate din cauza lipsei de orientare. Există mărturii potrivit cărora avionul de salvare pilotat de Taylor a fost cuprins de flăcări și a explodat. Așadar, nu a dispărut fără urmă.”

Triunghiul Bermudelor mai este supranumit și Triunghiul Diavolului, fiind o zonă geografică misticizată atât de civili, cât și de autorități.

Interesant este că, potrivit site-ului oficial al gărzii de coastă SUA , paza de coastă nu consideră așa-numitul Triunghi al Bermudelor ca fiind o zonă geografică cu grad ridicat de pericol pentru vase maritime sau avioane.

„La o analiză atentă a cazurilor de dispariție a mai multor avioane și nave în această regiune de-a lungul anilor, nu s-au identificat niciun fel de indicii care să sugereze că victimele și-au pierdut viața din alte motive decât cele fizice. Nu s-au identificat niciun fel de factori ieșiți din comun.”

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.