"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Copilul descoperă lumea jucându-se, însă există anumite jucării care fac mai mult rău decât bine, unui copil.

Azi vom discuta despre 8 cele mai controversate și dăunătoare jucării, pentru copii!

8. Jucăriile cu elice

Elicopterele sau alte jucării de acest gen sunt produse, pentru adolescenți. Copiii sub 7 ani nu pot mânui atât de bine aceste jucării și astfel se pot răni.

Sfat: dacă vrei să cumperi jucării cu elice, alege unele din silicon, pentru a te asigura că puiul tău nu se rănește.

PUBLICITATE

7. Chitul doctorului

Cu siguranță copiii sunt înnebuniți după aceste chituri și mai ales fetițele, însă ai mare grijă, deoarece își pot lua foarte în serios această funcție și își pot introduce jucăriile în nas sau în urechi, doar pentru că așa au văzut la medic, atunci când au fost consultați.

Sfat: nu achiziționa jucării medicale cu elemente prea mici sau tăioase!

Citește și depre cele 5 greșeli grave pe care părinții le fac în educația copilului!

PUBLICITATE

6. Aripioarele ajutătoare

Aripioarele pentru înot nu garantează siguranța copilului tău, în bazin. Acestea pot să se desprindă ușor sau se pot desumfla, punând viața copilului în pericol. De asemenea, materialele din care sunt concepute pot conține substanțe chimice, care irită pielea copilului sau chiar substanțe carcinogene.

Sfat: Cumpără aripioare ajustate pe dimensiunile brațelor copilului, din materiale organice. De asemenea, nu lăsa copilul nesupravegheat, atunci când le folosește.

5. Jucării cu baterii

De cele mai multe ori, bateriile mici și plate se aseamănă cu bomboanele, iar copilul tău poate fi tentat să le înghită.

PUBLICITATE

Sfat: ai mare grijă și izolează bateriile, de restul jucăriei!

4. Pistoalele

De cele mai multe ori copiii nu apreciază distanța, atunci când folosesc astfel de jucării. Chiar și un pistol cu apă îi poate răni.

Sfat: cumpără pistoale care sunt însoțite de ochelari de protecție.

PUBLICITATE

Citește aici și de ce să NU mai periclitați sănătatea copiilor dumneavoastră pentru orgolii!

3. Chiturile magnetice

De cele mai multe ori aceste jucării sunt recomandate pentru copiii de peste 3 ani, însă nu trebuie folosite de copii cu vârstă mai mică de 14 ani. Aceste bile se pot detașa, iar copilul le poate înghiți.

Sfat: învelește jucăria într-o pungă din plastic rezistentă.

PUBLICITATE

2. Baloanele cu aer

Poate părea o prostie, însă copilul tău se poate speria atât de tare, atu7nci când se spreie un balon, încât să facă infarct sau chiar să moară. De aceea, baloanele sunt recomandate copiilor de peste 8 ani.

Sfat: cumpără doar baloane de calitate, dintr-un materiale gros, care să nu se spargă ușor.

1. Fidget spinner

A devenit un trend actual, însă mulți părinți nu sunt conștienți de cât de mult rău le pot face copiilor, aceste jucării. Această jucărie poate lovi copilul sau se poate desprinde. În foarte multe țări, această jucărie este interzisă prin lege, în școli.

PUBLICITATE

Sfat: nu îi permite copilului să se joace cu o astfel de jucărie, decât în prezența ta și cumpără doar jucării de calitate, care îți garantează că nu îi va produce leziuni copilului. Alege varianta din silicon.

Cum alegi o jucărie sigură:

Respectă aceste reguli și copilul tău va fi în siguranță:

• Mărimea: jucăria nu trebuie să fie mai mică de 6 cm lungime și 3 cm înălțime, iar diametrul nu trebuie să fie sub 2.5 cm.

PUBLICITATE

• Culoarea: evită jucăriile din culori prea deschise, deoarece conțin coloranți.

• Forma și materialul: jucăria nu trebuie să aibă părți ascuțite sau găuri, în care copilul să își blocheze degețelele.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]