"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În decursul vieții, oamenii experimentează tot felul de emoție, de la furie la melancolie. Toate aceste emoții sunt însoțite de schimbări, la nivelul organismului și asta pentru că creierul eliberează tot felul de hormoni, în funcție de emoțiile experimentate. De exemplu, atunci când te simți stresat, organismul tău secretă cortizol. Cortizolul duce organismul la starea de luptă. Atunci când ești fericit, organismul secretă dopamină, oxitacin și serotonină.

Desigur, există și momente când ai gânduri negative. Cum reacționează organismul tău atunci? Există și momente când te afli într-un echilibru, gândurile tale sunt mixte. Cum reacționează atunci organismul?

Pozitiv vs Negativ

Dualitatea este prezentă peste tot în jurul nostru. Mereu stabilim dacă un lucru este pozitiv sau negativ. De exemplu, imaginează-ți că mergi relaxată cu mașina și cineva îți taie calea. Te enervezi, poate spui și câteva lucruri urâte, pleci în trombă și lovești tu pe altcineva care conducea regulamentar. Dacă vei face asta, a doua oară când vei experimenta aceeași situație, probabil că vei acționa cu mai multă calmitate, tocmai pentru a evita eventuale accidente. Atunci ajungem la concluzia: lucrurile sunt pe deplin pozitive sau negative?

Renunță la anumite percepții.

După ce vei conștientiza ceea ce ți-am spus mai sus, îți vei da seama că noi, ca oameni, percepem anumite lucruri negative, doar pentru că asta reprezintă pentru noi, însă pentru altcineva poate reprezenta un lucru pozitiv. Ca rezultat, percepția noastră asupra acelei experiențe ne înclină spre o definire pozitivă sau negativă a lucrurilor. Aici intervine conștientizarea faptului că energiile și gândurile negative ne afectează sănătatea, ne acaparează întregul organism.
Hippocrate spunea că:

“Dacă cineva își dorește să fie sănătos, trebuie mai întâi să se întrebe dacă este pregătit să renunțe la motivul care l-a îmbolnăvit. Doar așa poate fi ajutat.”

…Citește continuarea pe pagina următoare.

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.