"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen + 19 =

4 × 4 =

Feta este o brânză foarte nutritivă şi sănătoasă, care oferă totodată o aromă şi o textură plăcute. Această brânză este nelipsită din alimentaţia popoarelor din Orientul Mijlociu şi de la Marea Mediterană.

Profilul nutriţional al brânzei feta

Feta oferă beneficii nutriţionale incontestabile prin faptul că nu se obţine din lapte de vacă, ci din lapte de capră sau de oaie.

Aspecte pozitive

– Fosfor (506 mg pentru 250 g, 51% DZR)

– Vitamina B12 (2,5 mcg pentru 250 g, 42% DZR)

PUBLICITATE

– Proteine (14 g pentru 250 g)

– Riboflavină (1,3 mg pentru 250 g, 74% DZR)

– Calciu (739 mg pentru 250 g, 74% DZR)

Aspecte negative

Este bogată în:

Colesterol (133 mg per 250 g, 44% DZR)

Sodiu (1674 mg per 250 g, 70% DZR)

Vezi aici cum să prepari micul dejun care previne cancerul si topeste surplusul de kilograme! REȚETA

Pe lângă aceste proprietăţi nutritive grozave, brânza feta oferă inclusiv proprietăţi terapeutice. Iată principalele 5 avantaje medicale ale consumului de brânză feta:

1. Poate fi consumată de persoanele care au intoleranţă la laptele de vacă

Mulţi oameni suferă astăzi de intoleranţă la laptele de vacă, dar brânza feta este un aliment care nu pune niciun fel de probleme digestiei. Brânza feta se obţine din lapte de oaie sau de capră, ceea ce o face mai uşor de procesat în stomac.

2. Conţine histidină şi vitamina B6

Histidina este un aminoacid foarte necesar corpului, iar vitamina B6 joacă şi ea un rol esenţial în sănătatea pielii, a părului, a ochilor şi a ficatului. În stare consolidată, histidina şi vitamina B6 produc histamine, substanţe inflamatorii tipice corpului uman. La un prag scăzut, răspunsurile histaminice sunt necesare pentru însănătoşire şi recuperare.

3. Conţine foarte multe proteine

Feta este presată cu proteine, astfel că furnizează 4 grame de proteine pentru fiecare porţie de 28 de grame. În plus, potrivit cercetătorilor, o anumită proteină din brânza feta ajută la echilibrarea insulinei şi glicemiei, motiv pentru care acest produs poate fi benefic pentru diabetici.

4. Conţine mult calciu

Feta este o sursă excelentă de calciu, un mineral foarte important pentru creşterea şi întărirea oaselor.
Aproximativ 99% din rezervele de calciu din organism se găsesc în oase şi dinţi, iar aceste rezerve se împuţinează treptat datorită pierderilor de calciu prin urină şi alte procese fiziologice. Întrucât corpul nu poate sintetiza calciu de unul singur, este foarte important să consumăm alimente bogate în acest mineral. Altfel, ţesuturile osoase se pot îmbolnăvi şi corpul devine mai vulnerabil la fracturi.

Tu ce alegi? Brânza de oaie, de vacă sau de capră? Motive forte să alegem capra

5. Vitamina A

Vitamina A joacă un rol deosebit de important în întărirea funcţiei imunitare, a văzului, a funcţiilor celulare şi a funcţiei reproducătoare. Feta conţine vitamina A în concentraţii mari, iar grăsimile asigură o absorbţie mai bună a acestei vitamine.

Sfaturi pentru cumpărarea unei brânze de bună calitate

– Caută brânză feta obţinută în totalitate din lapte de capră sau de oaie

– Cumpără brânză feta grecească, atunci când ai ocazia

– Brânza nu trebuie să fie sfărâmicioasă

– Cumpără produse 100% naturale

– Evită brânza de culoare gălbuie; brânza feta de bună calitate este perfect albă.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE
loading...
PUBLICITATE
[vivafbcomment]