"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 4 =

9 + 9 =

În general, relaţiile pe care ni le creăm sunt stâlpii noştri de susţinere,oaza nostra de linişte în care ne refugiem când vrem să ne simţim bine, sunt sursa noastră de energie şi iubire,care ne ajută să ne dezvoltăm.

Încă din copilărie am învăţat să legăm prietenii şi încă de pe atunci am fost decepţionaţi, dar copiii sunt mai puţin serioşi când judecă prieteniile decât o fac adulţii.

În asta constă frumuseţea copilăriei :nu ne supărăm niciodată pe prietenii noştri de joacă,pot fi nişte toane, dar ele trec la fel de repede precum au venit. Adulţii,însă, cer mult de la o relaţie poate pentru că investesc mai mult decât o fac copiii.

Dacă este secretă, o relaţie nu trebuie să existe

Când este secretă o relaţie şi de ce ? Păi este secretă când este interzisă,când contravine « normelor » impuse de societate,când poate generă un rău.

Dacă nu se încadrează în şabloanele societăţii este un aspect discutabil, dar dacă face mai mult rău decât bine, atunci ,probabil, ar fi mai bine dacă s-ar rupe înainte de a crea catastrofe sufleteşti. Nimeni nu este obligat să rămână legat pe vecie într-o prietenie şi nici într-o căsnicie. În momentul în care lucrurile nu mai merg, nu există altă cale decât despărţirea.

PUBLICITATE

Unul în stânga,altul la drepta, spre o nouă etapă,poate mai bogată din punct de vedere spiritual.Cine ştie ?

Este adevărat că poate fi mai rău,dar ce ar mai fi viaţa dacă nu am experimenta şi bune,dar şi rele ? Fiecare are lecţiile lui de parcurs şi până nu le învaţă bine,nu trece la etapa următoare.

Orice relaţie face parte din viaţă aşa cum şi despărţirile,care pot avea partea lor de înţelepciune. Nimeni nu iese dintr-o căsnicie aşa cum a intrat.

Un bărbat divorțat oferă sfaturi prețioase despre căsătorie. Află ce i-ar fi plăcut să știe din timp, ca să evite despărțirea!

Orice despărţire duce spre libertate

Există unele relaţii nepotrivite,adică nu sunt în rezonanţă cu ceea ce ne dorim, cu ceea ce avem de experimentat. Acestea sunt cele mai nocive din câte există,pentru că ne obligă să acţionăm împotriva voinţei noastre şi a ceea ce simţim,la un moment dat. Evident că a rămâne într-o relaţie toxică este sinucidere curată.

Nu contează cine este cel mai vinovat, contează cât de mult evoluezi în acea relaţie. Dacă nu poţi evolua, ba ,mai mult,pierzi şi ce ai câştigat,atunci despărţirea este o eliberare,o binecuvântare pentru amândoi. În felul acesta nu mai există « victima » şi nici « agresorul » ,dacă ne referim la o căsnicie, în care unul dintre parteneri pare să fie autoritatr sau violent cu celălalt.

Pe de altă parte, fiecare dintre cei doi are şansa de a găsi persoana potrivită,cu care poate merge pe calea evoluţiei. Până la urmă, fiecare persoană care intră în viaţa noastră are un rol, vine pentru o anumită durată şi pleacă atunci când trebuie,când rolul s-a încheiat,când ne-am învăţat lecţia.

Păstrarea discernământului în relaţii este foarte important. Nimic şi nimeni nu are dreptul să ne minimalizeze, să ne depersonalizeze, să îşi impună voinţa în viaţa noastră.

Citește aici dacă este bine sau nu să plângem persoanele dragi dispărute dintre noi?

Tot ce trece peste acest principiu elementar înseamnă abuz şi orice tip de abuz nu trebuie tolerat.

În felul acesta ,relaţiile noastre vor fi de calitate,în acord cu ceea ce simţim şi gândim. Fără a încerca să găsim formula relaţiei perfecte, nerespectarea liberului arbitru reciproc este primul semn că acea relaţie nu trebuie să existe.

 

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE
loading...
PUBLICITATE
[vivafbcomment]