"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 5 =

six + 3 =

Îi priviți adesea pe oamenii din jur și constatați că unii sunt tot timpul fericiți, veseli și vă mirați că nu puteți fi ca ei niciodată.

loading...

Oamenii aceștia nu sunt foarte bogați, căci bogăția nu aduce fericirea, ci pur și simplu știu să-și trăiască viața, să se bucure de orice moment al ei.

Ceilalți, în care vă includeți și unii dintre voi, sunt limitați, blocați de niște credințe false, de obstacole construite de-a lungul anilor chiar de propria minte.

Greșeala cea mai mare pe care o faceți este că vă interziceți să visați la fericire. Eu însămi am fost criticată pentru că-mi “permit” să visez cu ochii deschiși. Cu toate acestea voi continua să o fac până la capăt.

Cred în vise, am speranța că toate se vor realiza mai devreme sau mai târziu.

Altfel, aș trăi în mediocritate și nu-mi este deloc confortabil, deși nu mă încadrez în toate barierele pe care le voi expune mai jos.

Abandonați atașamentele!

Atașamentul este una dintre rădăcinile oricarei suferințe. Să nu ne lăudăm cu bunurile noastre. Ele sunt temporare. Mai degrabă să fim recunoscători că am avut această capacitate de a le obține, fără să ne atașam prea mult de ele. Ar trebui să fie prioritatea numărul 1 pe lista lucrurilor de eliminat.

Nu vă mai învinovățiți continuu!

A spune în fiecare zi, “sunt vinovat, sunt vinovat”, vă împiedică să fiți pozitivi. Ce rezolvați dacă vă tot culpabilizați?

Lăsați autocritica!

Autocritica duce la neputință, la pierderea stimei de sine. Cei carora li se întâmplă asta se vor autocompătimi mereu și nu vor mai realiza mare lucru în viață.

Citește aici 10 comportamente şi trăsături definitorii pentru persoanele inteligente

Jos cu prejudecățile!

Prejudecățile sunt o altă barieră mentală care duce la ranchiună, resentimente și vă împiedică să aveți relații bune, constructive.

Gata cu ideile negative!

Negarea creează o aura sumbră ce nu mai lasă loc optimismului să vă cuprindă. Cu cât sunteți mai pesimiști, cu atât dați naștere problemelor de orice natură.

Învățați să nu fiți impulsivi!

Concentrați-vă mai degrabă asupra utilitații relațiilor pe termen lung. In caz contrar, ele se destramă imediat.

Nu cereți să fiți aprobați în toate!

Făcând așa ceva, distrugeți orice inițiativă pe care ați avea-o și apăreți slabi în ochii altora. În plus, vă veți scălda într-o stare de inferioritate.

Vezi și de ce oamenii creativi percep lumea într-un mod complet diferit de ceilalţi

Gata cu invidia!

Studiile arată legătura puternică dintre ceea ce gândiți și sănătate, iar invidia nu-și are locul dacă vreți să vă păstrați prietenii.

Eliminați credințele limitate!

Credințele vi le-ați creat singuri de-a lungul timpului și nu mai vreți să ieșiți din ele. Întoarceți-vă în trecut și constatați dacă vă mai sunt utile.

Nu mai amânați treburile!

Bateți fierul cât e cald, cum spune o vorbă. Timpul nu așteaptă pe nimeni.

Debarasați-vă de lucrurile inutile!

Am aflat de cartea unui japonez “ Arta Respingerii”, în care vorbește de renunțarea la lucrurile ce nu ne mai sunt utile, ajungând până la oameni.

Depărtați-vă de pesimiști!

Nu vă pot crea starea de care aveți nevoie. Indiferent de numărul lor, stați departe de ei, deși e mai dificil.

Eliminați obiceiurile contraproductive

Obiceiurile care împiedică productivitatea trebuie eliminate.

În concluzie, pentru ca viața voastră să se schimbe în bine, eliberați-vă de aceste câteva bariere mentale.

Dacă veți reuși să o faceți, așteptați ca liniștea și pacea să se instaureze definitiv. Nimic mai bun decât să trăiți fără nici un fel de teamă, în bucurie și, de ce nu, în fericire. Atât cât se poate!

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.