"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 − six =

seven − 3 =

Detoxifierea gastrointestinală periodică este o practică foarte necesară pentru întărirea organismului. Programul prezentat în acest articol grăbeşte recuperarea după boală, scade inflamaţia şi vitalizează corpul şi mintea!

loading...

Semne care îţi indică necesitatea de a ţine o cură de curăţare în profunzime a colonului

Prea puţini oameni sunt conştienţi de legătura strânsă dintre alimentaţie şi starea de sănătate. Atunci când ne îmbolnăvim, rareori ne gândim că poate şi dieta zilnică a avut o contribuţie la boală.

Detoxifierea gastrointestinală este cu atât mai importantă dacă suferi de oricare dintre afecţiunile şi simptomele enumerate mai jos:

– Diaree

– Balonare şi flatulenţă

– Constipaţie

– Boala Crohn

– Polipi intestinali

– Colită

– Colită ulcerativă

– Cancer de colon

– Diverticulită

– Sindromul de colon iritabil (IBS)

Cum afectează starea precară a intestinelor sănătatea întregului corp?

Constipaţia cronică face ca materiile corozive şi toxice să se afle în contact permanent cu pereţii intestinali, ceea ce creşte exponenţial riscul de cancer al colonului şi de sindromul colonului permeabil.

În astfel de situaţii, flora bacteriană benefică este înăbuşită rapid de bacteriile periculoase, ceea ce reduce imunitatea şi vulnerabilizează organismul la boli.

Pe fondul acestui cumul de factori se instalează o boală denumită suprapopulare bacteriană a intestinului subţire (SIBO), care afectează grav digestia, absorbţia nutrienţilor şi funcţia imunitară.

Vezi aici cum poți face o detoxifiere naturala ca la carte!

Sfaturi pentru o cură de detoxifiere corectă

Regimul prelungit cu lichide (sucuri naturale)

Deşi curele de sucuri de fructe şi legume sunt o abordare foarte populară în detoxifierea completă a intestinelor, aceste regimuri sunt foarte greu de dus la capăt. Este nevoie de multă ambiţie şi perseverenţă ca să poţi bea toate dozele zilnice de lichid programate, şi cu atât mai mult să te abţii de la orice fel de hrană solidă.

Pentru cei care reuşesc să respecte totuşi programul de detoxifiere, o cură scurtă de lichide – de aprox. 21 de zile – este suficientă pentru detoxifierea intestinelor şi a tuturor organelor implicate în procesul de digestie a hranei.

Cura cu sucuri dense şi bogate în fibre

Aceste programe durează de regulă mai puţin decât cele cu sucuri diluate, sunt mai uşor de urmat, şi produc rezultate foarte bune în rândul persoanelor cu afecţiuni dermatologice inflamatorii, hiperaciditate gastrică, diabet şi hipertensiune arterială.

Programele de detoxifiere gastrointestinală cu lichide bogate în fibre

Perioada de tratament

Cel mai indicat este să urmezi aceste cure timp de cel puţin 2 săptămâni, limita maximă fiind de 28 de zile. După o întrerupere de 3 luni, cura poate fi repetată dacă este necesar.

– Prima zi: Bea o singură porţie de lichid pe zi

– Ziua a doua: Bea două porţii de lichid pe zi

–  Începând cu ziua a treia: Bea câte trei porţii de lichid pe zi

Reţetă de preparare a sucului cu conţinut ridicat de fibre

Citește aici cu poți curăța corpul de paraziți!

– Amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de tărâţe de ovăz şi o linguriţă de oţet de mere în 250 ml de apă la temperatura camerei. Amestecă viguros până la omogenizarea completă şi bea preparatul imediat după preparare.

– Imediat după ce bei preparatul, mai bea încă 250 ml de apă la temperatura camerei. Poţi îmbogăţi apa cu o linguriţă de miere şi încă una de oţet de mere.

– Bea multă apă pe parcursul zilei!

Ingrediente

– Tărâţe de ovăz: Sunt disponibile la majoritatea plafarurilor.

– Oţet de mere: Alege un produs de bună calitate, nefiltrat.

– Miere naturală: Mierea de preferat să fie luată din surse sigure, de la persoane de încredere!

Suplimente alimentare recomandate pe durata curei

– Bea zilnic un pahar de suc proaspăt de portocale sau de lămâie.

– Bea de mai multe ori pe zi un pahar de apă în care ai amestecat câteva picături de ulei de oregano începând cu prima zi a curei.

– Ia suplimente probiotice.

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.