"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − six =

one × one =

Soluţiile şi spray-urile anti-ţânţari găsite în comerţ conţin de cele mai multe ori pesticide periculoase pentru sănătate, iar o variantă mai bună o constituie soluţiile naturale.

loading...

În afara sugestiei de a pune plase pentru ţânţari, iată ce vă propunem:

1. Plantaţi gălbenele, iarba mâţelor şi rozmarin – în ghiveci sau în grădină – emană mirosuri neplăcute pentru ţânţari.

Tiofenul – un compus conţinut de diferite specii de gălbenele – poate provoca moartea ţânţarilor. Dacă plantaţi gălbenele alături de alte plante, ierburi şi flori, un astfel de colţ de vegetaţie va atrage păsări care vă pot scăpa de ţânţari.

2. Aplicaţi pe piele ulei esenţial de eucalipt, de roiniţă, de lavandă sau de lemongrass.

Amestecaţi cinci picături de ulei esenţial cu o cană de apă, apoi puneţi amestecul într-un recipient- spray şi aplicţi două sau trei “puf”-uri înainte să ieşiţi din casă. Aroma uleiului va ţine ţânţarii la distanţă.

Ca să ţineţi ţânţarii departe, puteţi stropi câteva funde, de exemplu, cu o picătură de ulei esenţial de eucalipt, roiniţă, lavandă, lemongrass, şi să le agăţaţi de ferestrele deschise.

CITEŞTE AICI DESPRE MIRACOLUL NATURII-PIATRA DE ALAUN

3. Aplicaţi pe piele ulei de neem.

Uleiul de neem a fost folosit de sute de ani atât în medicină, cât şi în scop cosmetic. Uleiul din seminţele de Neem, obţinut prin presare la rece, din fructele cu coajă lemnoase ale copacului, este închis la culoare, are vâscozitate medie şi un miros foarte puternic, relativ respingător.

4. Aprindeţi în casă lumânări parfumate cu eucalipt, roiniţă, lemongrass, busuioc, rozmarin, mentă.
Ţânţarii „urăsc” aceste mirosuri.

5. Eliminaţi orice potenţială sursă de apă stătută.

Ţânţarilor le place apa stătută şi o folosesc drept mediu de înmulţire, de aceea îi găsim în preajma lacurilor sau, mai ales, în jurul blocurilor cu subsoluri inundate. Chiar şi un ghiveci mic pentru plante care a fost lăsat la aer şi umplut cu apă de ploaie este un mediu potenţial de înmulţire.

6. Folosiţi ventilatoare.

„Activitatea” ţânţârilor scade atunci când rafalele de vânt depăşesc 16 kilometri pe oră.

Un ventilator cu viteza stabilită la un nivel înalt ar trebui să producă o rafală suficientă pentru a ţine insectele departe.

În plus, ventilatoarele ajută la disiparea dioxidului de carbon pe care îl expirăm şi la reducerea căldurii corporale, eliminând astfel două potenţiale „ surse” care atrag ţânţarii.

IATĂ CE POŢI FACE DACĂ SUFERI DE “PICIOR DE ATLET”

7. Atunci când pregătiţi un grătar, folosiţi rozmarin, oregano sau salvie.

Ţânţarii intră adesea în acţiune atunci când ne aflăm la un grătar, iar trucul acesta simplu vă ajută să-i opriţi.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.