"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 − thirteen =

18 − twelve =

Sindromul colonului iritabil, este o boală care afectează intestinul gros. Persoanele care suferă din cauza acestui sindrom, menționează faptul că experimentează simptome precum: balonare, flatulență, durere abdominală sau crampe. De asemenea, aceste persoane sunt lipsite de energie, se simt în permanență bolnave și experimentează durere pe durata contactului sexual. Încă nu este cunoscută cauza exactă a acestei afecțiuni, însă anumite teorii spun că persoanele cu această disfuncție prezintă o sensibilitate mai mare, la nivelul țesutului din colon. Sindromul colonului sensibil este o afecțiune cronică și dacă vei lua pastile cu pumnul, nu vei rezolva nimic!

loading...

Iată câteva sfaturi de prevenire a acestei afecțiuni:

1. Alimente care duc la formarea sensibilității în colon

Produsele lactate, alimentele procesate, cafeaua, alcoolul, sucurile carbohidrate sau alimentele procesate sunt doar o parte din produsele care irită colonul și duc la apariția constipației. Trebuie să stai cât mai departe de aceste produse. Îți recomand să consumi produse bogate în fibre, precum semințele, fructele sau legumele și să consumi 8 pahare de apă pe zi.

2. Alimente care duc la apariția diareei datorate colonului itritabil

Cum unele alimente constipă, altele produc diaree. În această categorie intră alimentele grase, sorbitolul, fructoza și ciocolata. Unii oameni au intoleranță la lactoză și se pot confrunta cu apariția diareei, în momentul în care consumă lactate. Bea multă apă înainte de masă și evită să consumi alimente care dezvoltă flatulența, precum ceapa, varza sau brocooli.

Citește cum poți curăța colonul.

3. Medicamente care irită colonul

Unii oameni se pot confrunta cu sindromul colonului iritabil, atunci când iau medicamente precum antibioticele, antidepresivele sau antiinflamatoarele. Nu lua medicamente fără prescripția medicului și spune-i dacă suferi de sindromul colonului iritabil, înainte de a începe tratamentul.

4. Stresul și anxietatea

Uneori, mintea ta poate agrava și mai mult simptomele colonului iritabil. Dacă te simți stresat, anxios sau depresiv, din cauza problemelor din viața de zi cu zi, trebuie să știi că impactul asupra colonului tău este unul foarte puternic! Încearcă să dormi, alimentează-te bine și dacă nu reușești, cere ajutor de specialitate.

5. Dezechilibrele menstruale duc la iritarea colonului

De cele mai multe ori, femeile prezintă sindromul colonului iritat ori de câte ori sunt în perioada menstruației. În acest caz, nu prea ai multe de făcut, în afară de a te odihni și a consuma cât mai multă apă. Dacă simptomele persistă și după ce menstra s-a încheiat, cere ajutorul unui medic.

Nu lăsa netratat sindromul colonului iritabil, deoarece simptomele sale se pot croniciza, ajungând în timp să se transforme în boli mult mai grave!

Ai grijă de tine și de sănătatea ta!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.