"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven − two =

19 − three =

Emoţiile îşi au rădăcina în minte şi cu cât suntem mai ataşaţi de ea,cu atât emoţiile sunt mai puternice. Ce înseamnă să fii ataşat de minte?

loading...

Înseamnă să trăieşti pe « pilot automat », adică după un anumit clişeu pe care îl ai înregistrat şi ori de câte ori te confrunţi cu o situaţie, pilotul te direcţionează în funcţie de ce informaţia pe care a înregistrat-o cândva.

Un clişeu declanşează reacţii

Un exemplu de clişeu este acela că oamenii bogaţi nu sunt cinstiţi. Ori de câte ori auzim că cineva are o casă mai mare,o maşină mai scumpă, conturi în bancă, imediat am activat clişeul şi i-am pus eticheta.

Nu mai stăm să analizăm dacă este aşa sau nu, noi ştim că acel om a furat sau a făcut ceva ilegal în aşa fel încât a reuşit să îşi adune o avere. Din păcate, pentru România, cam asta este imaginea,deşi există şi oameni care au muncit cinstit şi şi-au adunat avere. Eticheta rămâne etichetă.

Emoţia noastră faţă de un om bogat este de dispreţ sau,după cum am văzut în ultima perioadă,chiar de ură. Nu este normal să ne comportăm aşa, cum nu este normal nici să punem etichete,dar atâta timp cât trăim pe pilot automat, viaţa rămâne o succesiune de impresii fabricate şi de etichete ataşate tuturor.

Vezi aici de ce este bine să lași libertatea celorlalți!

Libertatea emoţională este un succes personal

Nimeni nu trăieşte în locul nostru, deci nimeni nu poate cunoaşte emoţiile noastre. Uneori, ele se văd, dar sunt doar o mică parte,ceea ce « scapă » filtrului de control.

Evident că acest mod de a trăi este extrem de păgubos. Nu se trăieşte propriu-zis, este un fel de transă în care intrăm şi începem să catalogăm pe toată lumea. Aşa iau naştere bârfele,ura, dispreţul, mânia etc. Libertatea emoţională este un beneficiu enorm pentru absolut toată lumea. Este incredibil cât de liniştitoare este această libertate !

Pur şi simplu,eşti scăpat de jugul minţii haotice,te eliberezi de partea negativă,care se ocupă cu bârfa şi ura, laşi loc lucrurilor frumoase să intre în viaţa ta. Este foarte uşor să ne eliberăm,mai simplu decât am putea crede.

Există multe tehnici,dar una dintre ele este rugăciunea. Practicată seara înainte de somn şi dimineaţa după somn,face minuni. Este nevoie de puţină voinţă şi de conştientizarea faptului că avem nevoie de această libertate emoţională.

Un om liber este puternic, incontrolabil, stăpân pe el în orice conjunctură. Îşi păstrează sensibilitatea,dar în locul « pilotului automat » Îl are ca şef pe însuşi Creatorul lumii. Nu este asta o minune ?

 

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.