"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cu cât mă gândesc mai mult la viață, cu atât realizez că cel mai mare blestem al comului contemporan este uitarea. Indiferent de domeniul pe care îl abordezi, ajungi să uiți și de cele mai multe ori date esențiale.

Nu numai că ne-am uitat trecutul, dar asta influențează și legătura dintre prezent și viitor. Întreruperea acestei conexiuni, afectează enorm viața personală.

Principiul primordial al vieții este acela de a rămâne conștienți, pe întreaga durată a drumului pe care îl străbatem pe Pământ.

Iată o listă cu câteva lucruri pe care oamenii le-au uitat și este foarte important să și le reamintească.

1. Uităm unde ne este locul în natură

În ultimii ani ne-am îndepărtat tot mai mult de natură, parcă ne-am răzbunat pe ea, parcă ne-ar fi făcut un rău atât de mare încât trebuie să o distrugem. Încercăm să ne distanțăm de ciclul naturii, iar asta afectează ritmul pe pământ. Uităm să mergem pe calea naturii și să stabilim un echilibru cu ea.

2. Uităm să ne asociem viața cu mediul cosmic

Detașându-ne de natură , uităm că suntem conectați cu un ciclu al Universului. În trecut, oamenii încercau să ia legătura cu mediul cosmic și credeau mult mai mult în existența divinității, însă noi am ajuns să nu mai credem în nimic și să considerăm că tot ce se întâmplă în jur este rău.

3. Uităm de înțelepciunea antică

Uităm de toate acele informații, pe care ar fi trebuit să le păstrăm de la antecesori și uităm de comuniunea dintre corp și suflet. Oare câți oameni își mai amintesc de poveștile din bătrâni?

4. Uităm de visurile noastre

Citește cum te avertizează universul.

Uităm să visăm la viață, la a trăi în adevăratul sens al cuvântului. Suntem în permanență datori și alergăm după bani, ajungând la bătrânețe să realizăm că ne-am irosit viața pe lucruri, pe care nici măcar nu ni le putem aminti.

5. Uităm de scopul nostru

Cu atâta agitație în jur, ajungem să uităm care ne este menirea, suntem prinși în vâltoarea actuală și uităm de unicitatea fiecăruia dintre noi. Uităm cât de mult valorează spiritul…

6. Uităm că tot ceea ce ne înconjoară este iubire

Acesta este poate cel mai mare mister, pe care omul poate ajunge să îl deslușească. Acest adevăr este ascuns în noi și numai iubind ni-l putem însuși.

7. Uităm să iertăm

Ajungând să nu ne mai pese de cei din jurul nostru, ne aflăm în imposibilitatea de a mai ierta, sancționând oamenii apropiați, pentru fiecare greșeală făcută, indiferent cât ar fi de minoră. Probabil că nu conștientizăm cât de mult rău ne face această incapacitate de a ierta.

8. Uităm să fim liberi

Amintește-ți că ai venit pe acest pământ liber!

Din păcate trăim într-o perioadă în care am fost educați cu ideea stupidă că realitatea este doar un concept. Suntem sechestrați în ideologii absurde, în care trebuie să urmăm reguli impuse de alții.

9. Uităm care ne este adevărata forță

Trăind cu teamă, uităm să ne valorificăm adevărata putere. Uităm că avem capacitatea de a ne schimba realitatea, nimeni nu ne poate impune acest lucru!

10. Uităm lecțiile pe care istoria ni le-a predat

Cea mai importantă lecție, pe care ne-o poate da istoria este aceea că ea se tot repetă. Până când? Până o învățăm. Deci cu cât vei învăța mai repede, cu atât vei putea scăpa de probleme.

11. Uităm cât de mult contează simplitatea

Viața aici pe Pământ a devenit din ce în ce mai complexă și mai complicată, iar asta ne face să uităm să fim simpli. Viața chiar este simplă, noi suntem cei care încearcă să o complice.

12. Uităm să avem încredere

Ne-am pierdut încrederea în lumea înconjurătoare, în natură, în viață. Devenim din ce în ce mai scptici și mai neîncrezători în Univers. Ce păcat, riscăm să ne ratăm întreaga viață uitând…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.