"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × four =

six + 4 =

“Principalul factor al depresiei este singurătatea. Chiar dacă ești înconjurat de 1000000 de oameni, tu tot te simți singur!” – Lilly Singh

loading...

Depresia poate fi o boală destul de greu de tratat. Te afce să te simți inutil, fără un țel și te epuizează. Depresia poate afecta obiceiurile alimentare, stilul de viață și chiar relația cu cei din jur. Atunci când te confrunți cu depresie cronică, pare că nimic bun nu se mai poate petrece în viața ta.

Din fericire, există metode care să te ajute să depășești aceste senzații și să conștientizezi că pe această lume totul are o rezolvare. Cea mai bună metodă este aceea de a înțelege ce îți face rău și de a nu mai face acel lucru. Mergi pe varianta pozitivă!

IATĂ CARE SUNT CELE 8 CAUZE:

1. TE SIMȚI COMPLEȘIT

Ai foarte mult de muncă la serviciu, treburile parcă nu se mai termină, nu câștigi suficient, pentru a-ți acoperi ratele și relația cu partenerul nu arată prea bine. Scenariul perfect al depresiei!

Ce ai de făcut? Învață care îți sunt limitele, este în regulă să faci doar ce poți, în anumite situații. Apoi, verifică ce este greșit în relația ta, poate că tocmai problemele de la serviciu sunt cele care o afectează. Discută cu partenerul și cere-i ajutorul, dacă ai nevoie!

2. EȘTI BOLNAV

Depresia poate să izvorască și din aflarea unui diagnostic. Pare că nimic nu mai contează. Crezi că dacă te vei înfunda în depresie te vei ajuta în vreun fel? Important este să te concentrezi pe sănătatea ta, să înțelegi că atât timp cât lupți poți rezolva orice. Nu te da bătut, înainte să încerci!

3. PROBLEMELE FINANCIARE!

Cu toții ne confruntăm cu probleme financiare și da, sunt o sursă de stres, mai ales în rândul adulților.

Citește cele 10 moduri prin care poți preveni depresia.

Cea mai bună metodă de a sta departe de această depresie, datorată banilor, este aceea de a rămâne proactiv. Fă-ți un buget, vezi la ce mai poți renunța și redu din cheltuieli pe cât posibil. Încearcă să faci activități care să nu coste bani, vei vedea că astfel viața va arăta diferit! În viață, banii nu reprezintă totul!

4. PROBLEME CU GREUTATEA

Supraponderabilitatea poate agrava starea psihică a unui om. Depresia este des întâlnită în rândul persoanelor supraponderale și asta nu îi ajută deloc. Cum deja ai acumulat câteva kilograme în plus, este posibil ca anxietatea și depresia să te îngrașe și mai tare. De ce? Pentru că vei ajunge să mănânci necontrolat, pe bază de stres.

…citește continuarea pe pagina următoare.

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.