"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + 9 =

20 − 10 =

Stresul, lipsa de somn, oboseala, disfuncţiile hormonale, mesele copioase, fumatul, consumul de alcool, alergiile, diabetul – toate acestea duc la accelerarea puternică şi bruscă a ritmului cardiac, care poate ajunge la 150-200 bătăi pe minut şi poate dura câteva minute sau câteva ore.

După reacţiile organismului care însoţesc aritmiile, putem afla cauza:

 • Dacă ţinem mâinile cu degetele întinse şi acestea tremură uşor, motivul ar putea fi cantitatea mare de medicamente folosite sau alegerea lor greşită. Corpul reacţionează astfel şi la administrarea unor medicamente noi (efectul primei doze).
 • Dacă apare o problemă de greutate corporală, motivul ar putea fi utilizarea excesivă a medicamentelor „de slăbit”.
 • Dacă tahicardia este însoţită de transpiraţii, de vină este cofeina.
 • Dacă apare şi o excitabilitate nervoasă, motivul ar putea fi fumatul, lipsa de activitate fizică sau practicarea excesivă a exerciţiilor sportive, suprasolicitarea.
 • Creşterea temperaturii corpului cu un grad duce la mărirea pulsului cu 10 bătăi pe minut, de aceea persoanele afectate de răceală sau gripă obosesc mai repede. În aceste situaţii, nu folosiţi medicamente, ci doar o frecţie cu oţet sau cu spirt sau 25 de picături tinctură de valeriană.
 • La tinerii cu vârsta până la 18-20 de ani, în creştere, muşchiul cardiac încearcă să compenseze circulaţia sanguină prin contracţii mai dese.
 • Anemia este încă o cauză a înteţirii bătăilor inimii, deoarece scade cantitatea de celule roşii, se micşorează cantitatea de oxigen transportat în ţesuturi, iar inima se contractă mai des pentru a compensa.
 • Tahicardie provoacă şi alimentele grase, consumate în catităţi mari, asociate cu băuturi alcoolice. Aceste combinaţii reprezintă un stres puternic pentru sistemul digestiv, la care organismul reacţionează prin producerea unor cantităţi mari de adrenalină.
 • Tahicardia poate însoţi afecţiuni precum: inflamaţia muşchiului inimii, dereglări ale nivelului de glucoză în sânge, hipertensiune arterială, hipercativitate a glandei tiroide.
 • Aritmiile pot fi provocate şi de lipsa de magneziu sau calciu.

 

IATĂ CEA MAI BUNĂ METODĂ PRIN CARE POŢI ASIMILA MAGNEZIUL ÎN ORGANISM

Primul ajutor

La creşterea pulsului, faţa se scufundă într-un vas cu apă foarte rece, cu bucăţele de gheaţă, pentru două, trei secunde. Se apasă cu două degete pe ochii închişi timp de zece secunde, se face o pauzăde două secunde, apoi se repetă apăsarea, combinată cu expiraţie lungă.

Uneori, ajută şi o imitaţie de tuse puternică, repetată de câteva ori.

 

Sucuri naturale

 

 • Suc de ovăz. Este indicat dacă tahicardia este asociată cu hipertensiunea. Din fire de ovăz proaspete, nestropite cu ierbicide, se prepară un suc, cu ajutorul unui storcător cu ax melcat. Se beau câte 150 ml, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
 • Se amestecă cantităţi egale de suc de sfeclă, morcov şi ridiche neagră. Se beau câte 100 ml, de trei ori pe zi, timp de trei luni, mai ales în timpul iernii.
 • Se amestecă cantităţi egale de suc de lămâie, ridiche neagră şi miere. Se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, cu 40 de minute după mese, timp de o lună.
 • Se amestecă cantităţi egale de suc de morcovi, lămâie, hrean şi miere. Se consumă câte o lingură de amestec, de trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă sau cu două, trei ore după masă, timp de două luni. Se păstrează la frigider.
 • Se rad pe răzătoarea cu orificii mici o ceapă şi un măr. Se amestecă bine şi se consumă în două reprize, în timpul zilei, la cel puţin două ore după masă, timp de o lună.

DUPĂ CE VEI CITI ASTA, NU VEI MAI PRIVI LA FEL MIGDALELE

Uleiuri eterice

 1. Ulei de brad alb

Se foloseşte mai ales în timpul palpitaţiilor. Cu trei, patru picături se frecţionează de jos în sus zona inimii, sub sânul stâng, iar cu tinctură de iod zona de deasupra sânului, unde se simte durerea.

 1. Ulei – buchet de arome

Într-o sticluţă de culoare închisă se combină câte zece picături de ulei de anason, de lavandă, cuişoare, scorţişoară, fenicul, roiniţă, nucşoară, cimbru şi eucalipt.

În timpul crizei, când pulsul creşte brusc, picuraţi câteva picături pe colţul unei batiste şi inhalaţi aroma.

Respiraţi astfel încât expiraţia să fie de trei ori mai lungă decât inspiraţia.

Efectul va fi şi mai bun dacă expiraţi cu efort, prin buzele strâns lipite.

După eliminarea aerului, ţineţi-vă respiraţia 5-10 secunde, cât puteţi rezista şi reluaţi până când vă simţiţi mai bine.

Toate aceste soluţii vă pot ajuta pe termen scurt, în criză, următorii paşi îi reprezintă eliminarea cauzelor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.