"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − three =

4 × 3 =

În zilele noastre, usturoiul a devenit din ce în ce mai popular și asta pentru că oamenii de știință au demonstrat cât este de eficient pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Azi ne vom concentra pe tratarea presiunii sangvine…

Pe lângă acest aspect, usturoiul poate reduce considerabil nivelul colesterolului, poate trata afecțiunile cardiace și, de asemenea, diminua riscul îmbolnăvirilor de boli canceroase.

Usturoiul conține o substanță extrem de puternică, numită alicin. Pe lângă mirosul specific, alicinul poate reduce considerabil depunerile de grăsime de pe artere. De fapt, alicinul blochează angiotensina și oprește contracția venelor. De aceea îți recomand să consumi usturoi, ori de câte ori ai ocazia.

Cel mai bine este să consumi usturoiul crud, așa că nu îți recomand să îl gătești la o temperatură prea ridicată, deoarece îi vei atenua proprietățile.

Citește aici de ce e bine să dormi cu usturoi sub pernă!

Cât usturoi ar trebui să consumăm?

Dacă vrei să previ creșterea presiunii sangvine, îți recomand să consumi 3 caței de usturoi pe zi. Desigur, dacă urmezi un tratament medicamentos, pentru tratarea presiunii sangvine, îți recomand să ceri părerea medicului, pentru a nu afecta eficiența acelor medicamente.

Experții sunt de părere că pentru o imunitate crescută și pentru a preveni orice boală, ar fi bine să consumi aproximativ 10 căței de usturoi, zilnic. Îți poate părea imposibil, însă nu este!

Încearcă să lași la o parte ideea preconcepută, cu privire la mirosul usturoiului, iar dacă nu-i poți consuma ca atare, încearcă să-i combini cu cîte o linguriță de miere… Nici nu-ți dai seama ce gust bun pot avea…

Iar dacă totuși nu suporți acel miros, îl poți atenua oricând consumând câteva frunze de pătrunjel!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.