"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × two =

5 × 3 =

Dacă si tu ai câine, ar trebui să ai mai multă grijă la modul în care interacționează cu cei din jur, el este cel care te poate ajuta să îți dai seama cine are gânduri negre cu tine.

Conform unui nou studiu, animalul tău de companie se comportă diferit în prezența celor care vor să îți facă rău.

Oamenii de știință din cadrul Universității din Kyoto, au realizat un experiment, care implica 18 câini, care interacționau cu stăpânii. Stăpânul trebuia să deschidă o cutie și să ceară ajutorul unui alt participant la studiu. În primul caz celălalt refuza să îl ajute, iar în cel de-al doilea caz îl ajuta pe stăpânul câinelui.

După aceea, străinii trebuiau să ofere mâncare câinelui. În primul caz, câinele nu a acceptat mâncarea, iar în cel de-al doilea, da.

Conform cercetătorilor, acest tip de comportament demonstrează faptul că aceste animăluțe pot face diferența între comportamentul răutăcios al unei persoane și cel afectiv. De fapt, acest comportament este întâlnit foarte rar în rândul animalelor. Se pare că nici măcar anumiți oameni sau copiii sub 3 ani nu pot face diferența dintre un comportament răutăcios și unul afectiv.

Citește cele 6 lecții de viață pe care ni le predau câinii.

“Este prima oară când descoperim faptul că aceste animale pot face o evaluare a comportamentului uman, cu privire la interesul stăpânului. Această abilitate reprezintă factorul cheie, în ceea ce privește legătura strânsă dintre câini și oameni.” A menționat profesorul Kazuo Fujita, din cadrul Universității Kyoto.

Un alt studiu, condus de către Universitatea din California demonstra, cu câțiva ani în urmă faptul că uneori câinii pot fi și geloși.

Poate că aceste similitudini, între om și câine se datorează domesticirii câinilor, în urmă cu 9.000-34.000 de ani. Aceste studii confirmă zicala: câinele este cel mai bun prieten al omului.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.