"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Indiferent de forma și gradul de severitate a diabetului, boala poate fi gestionată cu succes și cu ajutorul remediilor naturiste. În ultimii ani, știința a început să valideze și să exploateze tot mai des puterea vindecătoare a naturii. În capul listei celor mai benefice plante pentru gestionarea diabetului se află bamele.

Mulți consideră bamele ca fiind un super-aliment datorită proprietăților sale impresionante.

Bama este o legumă lunguiață originară din Etiopia, dar care a pătruns relativ repede și în alimentația americanilor, care o consumă deseori fie coaptă, fie prăjită.

Bamele au proprietăți curative puternice, fiind de real folos în gestionarea diabetului datorită efectului lor de normalizare a glicemiei serice. Bamele pot fi consumate gătite, dar, ca remediu pentru diabet, este suficient să folosești și apa în care ai înmuiat legumele.

PUBLICITATE

Ce indică studiile științifice despre eficiența bamelor în tratamentul paleativ al diabetului

Există studii potrivit cărora bamele au produs un efect instantaneu de coborâre a glicemiei în rândul cobailor studiați. În ceea ce privește efectele, există numeroase mărturii ale diabeticilor care laudă proprietățile de coborâre a glicemiei ale acestei plante.

REȚETA SIMPLĂ DE APĂ BAME PENTRU DIABETICI

Vă trebuie două bame, pe care trebuie să le spălați, apoi să le crestați la mijloc. Așezați-le într-un pahar plin cu apă și lăsați-le să stea până dimineața.

Dimineața pe stomacul gol beți apa în care au stat bamele. Repetați procedeul zilnic pentru a ține sub control diabetul și glicemia.

PUBLICITATE

Citește aici cum poți ține diabetul sub control în mod natural!

Alte proprietăți benefice ale bamelor

Bamele sunt utile nu numai în gestionarea diabetului, ci și în prevenirea cancerului și a altor boli cronice. Sunt o sursă minunată de fibre, și oferă vitamine și minerale esențiale, precum și antioxidanți prețioși. Potrivit datelor empirice, apa de bame previne și combate și constipațiile și deranjamentele stomacale.

În plus, apa de bame reduce simptomele de depresie și are efect energizant. Consumată dimineața înainte de micul dejun, apa de bame este de mare ajutor în tratamentul infecțiilor și iritațiilor gâtului, sindromului de colon iritabil, și chiar al bolilor pulmonare inflamatorii.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]