"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + two =

twenty − four =

Plănuiești să pleci într-o călătorie cu mașina? Dacă da, asigură-te că mașina ta funcționează perfect, astfel încât să nu mori de cald până la destinație.

Urmează aceste sfaturi și te vei bucura de o călătorie relaxantă cu mașina, până ajungi la destinația dorită!

1. Nu neglija radiatorul

Cu toții obișnuim să ne verificăm uleiul, însă cât de des verifici antigelul din radiator? Ridică-ți capota mașinii și verifică dacă nivelul acestuia este la nivelul maxim. Dacă vezi că are un nivel scăzut, adaugă un amestec de 1:1 cu antigel și apă distilată. De asemenea, ai grijă ca radiatorul să nu fie spart sau uzat, înainte de a pleca la drum.

2. Ai grijă de baterie

Nu este niciun secret că vremea caldă poate afecta bateria mașinii. Deși oamenii cred că cea mai grea perioadă pentru bateria mașinii este iarna, greșesc! Cea mai grea perioadă este cea a verii.

Vezi aici de ce nu este bine să pornești aerul condiționat imediat  după ce ai pornit motorul mașinii!

PUBLICITATE

3. Încarcă aerul condiționat cu freon

Știu că poate suna ciudat că îți reamintesc asta, însă înainte de a pleca la drum, asigură-te că ai suficient freon în compresor, deoarece ai putea rămâne fără aerul rece, fix pe drum…nu cred că ți-ai dori asta. Înainte de a încărca, fă următorul test:

Dă drumul la aerul condiționat și ține mâna în dreptul lui. Mărește intensitatea treptat și verifică în cartea mașinii care ar trebui să fie temperatura minimă a mașinii, după care folosește un termometru pentru a verifica dacă este aceeași temperatură în mașină.

4. Dacă mașina este răcoroasă și tu te vei simți confortabil!

Poate că aceste detalii nu fac parte din acest articol, însă m-am gândit la faptul că nu strică să previ unele afecțiuni, datorate temperaturii prea mari din mașină. De exemplu, parchează întotdeauna la umbră, nu sta în mașină dacă aerul este irespirabil, optează să lași geamurile deschise sau să lași aerul condiționat pornit, înainte de a urca la volan.

Și nu uita, consumă multă apă, organismul tău se deshidratează foarte ușor în această perioadă.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE
loading...
PUBLICITATE
[vivafbcomment]