"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dacă ești purtător de ochelari de vedere sau porți doar ochelari de soare, știi foarte bine cât de importante sunt lentilele… Sunt sigur că ți s-a întâmplat și ție , cum de altfel am pățit și eu, din neatenție, i-am scăpat pe jos.

M-am ales astfel cu câteva zgârieturi superficiale, spre norocul meu…

În cazul în care ai lentilele de la ochelari zgâriate, te anunț că nu trebuie să mergi la un specialist pentru a le repara, întrucât vei afla în cele ce urmează câteva trucuri cu ajutorul cărora vei scăpa de zgârieturile de pe lentile, cât ai zice pește.

Așadar, urmează aceste instrucțiuni pentru a transforma ochelarii tăi vechi, în unii ca noi!

1. Sprayul pentru mobilă

Sprayul cu care obișnuiești să îndepărtezi petele sau praful de pe mobilă, te ajută să îndepărtezi și zgârieturile de la nivelul lentilelor. Pune puțin spray pe o cârpă din bumbac și curăță lentilele cu mișcări circulare.

2. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul funcționează atât în cazul zgârieturilor minore, cât și în cazul celor mai profunde. Prepară o pastă din 3 lingurițe de bicarbonat la 50 de ml de apă bicarbonat și apă, după care folosește-o pentru a curăța lentilele, cu mișcări circulare. Clătește cu apă călduță, la final. Repetă procedura, până când zgârieturile au dispărut complet.

3. Cremă de plajă

Lentilele tale sunt atât de zgâriate, încât nu mai poți vedea prin ele, încearcă să folosești o cremă de plajă cu protecție peste 50+. Cu ajutorul unei cârpe moi și a cremei de plajă îți poți polișa lentilele. Această metodă durează mai mult și este recomandată doar pentru lentilele din plastic.

4. Pasta de dinți

Probabil că ai mai auzit de această tehnică, însă îți recomand să folosești o pastă de dinți fără particule abrazive sau coloranți artificiali. Apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante, curăță lentilele cu mișcări circulare, timp de 10 secunde. La final, clătește cu apă călduță.

Vezi aici cum poți face farurile mașinii să arate ca noi, folosind pastă de dinți!

5. Ceară pentru mașini

Acest tip de ceară funcționează asemeni spray-ului pentru mobilă. Aplică prin mișcări circulare, însă folosește doar pentru lentile din plastic.

6. Soluție pentru curățarea gemurilor

Folosește doar pe lentile din plastic. Aplică pe lentile și lasă puțin să se usuce, după care, cu ajutorul apei călduțe, îndepărtează soluția, cu mișcări circulare.

7. Muștar și oțet

Prepară o pastă din pudră de muștar și oțet. Aplică pe lentile, prin mișcări circulare, cu ajutorul unei dischete demachiante. Ai grijă să clătești bine, deoarece această substanță îți poate irita ochii.

8. Ulei pentru bebeluși

Îmbibă o bucată mică de vată în ulei și curăță lentila, până când zgârieturile dispar.

În unele cazuri, vei putea chiar să vezi mai bine prin lentilă, decât o făceai la început. Dacă vrei doar să cureți lentilele, poți folosi un antidegresant sau săpun lichid pentru vase. Dacă niciuna dintre aceste tehnnici nu funcționează, este posibil să ai nevoie de o pereche nouă de ochelari. Nu uita să ții mereu ochelarii în suportul lor și să nu îi arunci oriunde.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.