"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × four =

one × 5 =

“Baza acestui studiu constă în compararea narcisiștilor cu tortul de ciocolată: adică, te bucuri de gustul delicios la început, apoi îți pare rău de caloriile pe care le-ai consumat..” – Susan Krauss-Whitbourne

Ce este narcisismul?

Narcisismul este definit ca a fi senzația de empatie față de propria persoană și nevoia de a fi admirat în permanență, de cei din jur. De cele mai multe ori, narcisiștii sunt aroganți, manipulatori și își doresc să fie mereu în centrul atenției.

Narcisiștii simt nevoia de a fi superiori celorlalți

De cele mai multe ori interacționează doar cu persoanele pe care le pot controla. Indiferent de situația în care te afli, o relație cu o persoană narcisistă nu îți va aduce nimic bun. Ei vor profita de pe urma ta și vor interpreta bunătatea ca fiind un act de slăbiciune. Situația se aseamănă celei în care un rechin vede sânge în apă.

Narcisiștii și relațiile

Este adevărat principiul conform căruia un narcisist nu își dorește o relație intimă și nici nu o merită

IATĂ DE CE:

1. NU AU ÎNCREDERE ÎN CEI DIN JUR

Într-o relație intimă, ambii parteneri devin vulnerabili, iar vulnerabilitatea cere încredere. Cum poate avea un narcisist încredere? Păi nu are…

Narcisiștii sunt persoane inteligente și sunt conștiente de faptul că cei din jur nu ar trebui să aibă încredere în ele, deci le vine cu greu să aibă încredere în cei din jur, deoarece se gândesc la modul în care acționează ele.

Planul lor pentru o relație este: slăbiciune, vulnerabilitate, trădare.

2. CAUTĂ MOTIVE

Pentru a-și hrăni nevoia de dominare, narcisiștii vor da în permanență vina pe cei din jur și vor face pe victimele. Sentimentul de vină este mereu prezent în viața persoanei care își împărtășește sentimentele cu un narcisist.

Citește cum identifici persoanele care au o influență toxică asupra ta.

Nu uita, narcisistul vrea ceva, nu pe cineva.

3. AU UN COMPORTAMENT ABUZIV

Un studiu realizat de către Universitatea Kent, din Statele Unite, scoate la iveală faptul că femeile puternice au tendița de a fi narcisiste, iar bărbații narcisiști sunt adesea violenți.
Într-o relație cu un narcisist vei întâlni adesea abuz fizic, psihic și verbal.

4. NU EXISTĂ NOI

Lipsa empatiei față de cei din jur este o marcă a narcisistului, așa că este ușor de înțeles de ce în viața lui nu există dedicare pentru cel de lângă sau vreun gram de afectivitate. Pe narcisist îl interesează doar propria persoană și va investi doar în el. Majoritatea studiilor, care au avut drept subiecți narcisiști, au demonstrat faptul că aceștia sunt incapabili să le pese de cei din jur.

5. O RELAȚIE CU UN NARCISIST ESTE IMPOSIBILĂ

Chiar dacă la început relația pare că funcționează, odată cu trecerea timpului narcisistul începe să își arate adevărata față. El nu știe să iubească pe altcineva în afară de propria persoană și nici nu își dorește să își consume energia pentru cel cu care împarte viața.

În concluzie

Vreau să scot în evidență faptul că scopul acestui articol este acela, de a educa oamenii în ceea ce privește abordarea unei relații cu o persoană narcisistă. Majoritatea psihologilor și psihiatrilor sunt de părere că acești oameni nu pot fi corectați și că se confruntă cu o adevărată boală psihică.
Dacă există o astfel de persoană în jurul tău, stai cât mai departe de ea!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.