"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen − 2 =

5 × one =

Atunci când auzi termenul psihopat, probabil că te gândești la Hannibal Lector sau Ted Bundy, însă adevărații psihopați nu sunt violenți. De fapt, există o șansă foarte mare să se poarte exemplar în societate, să fie altruiști și să pară inocenți.

Cum sunt descriși în cartea Psychopath Free book, psihopații sunt prădători sociali. Sunt capabili să își folosească farmecele pentru a-i manipula pe cei din jur, fie că este vorba de membrii familiei, prieteni sau conoștiințe. Vor deveni exact persoana pe care ți-o dorești în viața ta și crede-mă chiar reușesc să te facă să crezi că așa sunt ei!

În momentul în care nu vor mai avea nevoie de tine, vor avea un comportament total opus. Iată câteva fraze, pe care le vei auzi de la psihopați:

1. “Analizezi exagerat totul.”

Cu siguranță există persoane care exagerează în anumite situații, însă psihopații îți vor arunca mereu în față că exagerezi. Vor face mereu în așa fel încât să crezi că ești paranoic. Dacă le adresezi întrebări, cu privire la situații reale din viața voastră sau la abordări greșite ale anumitor probleme, îți vor spune că exagerezi cu analiza asupra lor și că ei sunt doar victime. Mai târziu, vei descoperi că aveai dreptate să ai îndoieli în privința lor. Ei vor să îți pună la îndoială intuiția și încrederea în tine.

2. “Urăsc dramele”

Totuși, vei ajunge să descoperi că ei sunt cei înconjurați de o întreagă dramă. La început, psihopații te vor idolatriza, spunându-ți numai cuvinte frumoase, apoi se vor plictisi și nu îți vor mai da atenție. Mint cu nerușinare, înșală și apoi fac pe victimele. Tu ajungi să te simți frustrat și să crezi că tu ai fost de vină pentru toată această situație. Ori de câte ori vei avea ceva de spus, îți vor spune că ei urăsc dramele și îți vor cere să încetezi să te mai plângi.

3. “Ești prea sensibil/ă.”

Psihopații manufacturează emoțiile celorlalți, cu asta se ocupă. După ce te flatează zile în șir, ajung să te ignore complet. Când le ceri explicații pentru acest comportament, îți vor spune că tu ești de vină, pentru că ești prea sensibil și ai prea multe doleanțe. Te vor insulta și te vor critica, îndepărtându-te cât mai mult. Probabil că și-au atins scopul și nu mai au nevoie de nimic din partea ta. Tu vei rămâne trist și îngândurat, neînțelegând cu ce ai greșit.

4. “Nu m-ai înțeles bine.”

Cu siguranță, în orice cuplu există neînțelegeri, însă psihopații te vor provoca intenționat, pentru a te scoate din sărite. În momentul în care reacționezi, vor da vina tot pe tine, deoarece nu ai înțeles bine situația. De cele mai multe ori, nici nu recunosc anumite situații sau fraze, pe care le-au spus. Tu înțelegi foarte clar ce spun, doar că ei sunt cei care nu recunosc.

5. “Ești nebun/ă, bipolar/ă, gelos/oasă”

Citește de ce persoanele care plâng în timpul filmelor sunt mai puternice mental.

Aceste cuvinte încep să fie spuse în momentul în care nu mai au nimic de câștigat, de pe urma ta. Îți vor rosti numai apelative urâte, pentru a te îndepărta, iar tu te vei afla într-o stare de confuzie, deoarece în mintea ta s-a produs un haos. Tu te comporți la fel ca la început. De ce acum lucrurile stau altfel? Nu îți mai pune la îndoială comportamentul, nu tu ești cel vinovat!

Cea mai bună variantă, de a nu te confrunta cu astfel de oameni, este să eviți contactul cu ei. Dacă observi un astfel de comportament, retrage-te diplomat și întrerupe orice contact cu persoanele narcisiste sau sociopate. Dacă intuiția îți spune ceva, înseamnă că nu se înșală! Nu da frâu liber jocului lor, deoarece nu vei fi tu învingătorul!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.