"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 2 =

11 − eleven =

De curând, am adresat o întrebare cu privire la infidelitatea în cuplu, 91% dintre persoanele intervievate susțineau faptul că infidelitatea nu are loc într-o relație și 64% dintre oameni susțineau că ar renunța imediat la partener dacă ar afla că sunt înșelați.

loading...

Cercetările arată că există 3 tipuri de personalități predispuse să înșele: sociopații, narcisiștii și singuraticii.

Psihopatia reprezintă tendința de a acționa doar după nevoile personale, fără a le lua în calcul și pe cele ale oamenilor din jur.

Experții încă studiază principiul psihopatiei și el al sociopatiei și nu sunt încă deciși dacă să le catalogheze după aceleași criterii. Pe scurt, psihopatia este considerată a fi o formă severă a sociopatiei, însă toți sociopații sunt și psihopați. Acestea fiind spuse, caracteristicile acestor două categorii de oameni se încadrează perfect tipului persoanei. Psihopații au o înclinație mai mare spre a înșela și se pare că și numărul partenerilor cu care întrețin relații sexuale este mai mare. Sociopații pot face diferența între o relație pur sexuală și una de dragoste, însă au o înclinație mai mare spre a minți.

Narcisiștii sunt cei care își conduc relațiile cu grandoare și aroganță

Narcisiștii vor fi mereu de părere că arată mai bine, sunt mai inteligenți și pot oricând să își ducă de nas partenerul. De aceea dau frâu liber flirtului cu alte persoane, chiar și atunci când partenerul este de față. Ei consideră cu sunt atât de inteligenți, încât partenerul nu își va da seama.

Deși abordează infidelitatea în același mod, sociopații și narcisiștii prezintă caracteristici diferite

Încântătorul narcisist, care tocmai își bea cafeaua de dimineață la bar este mult mai înclinat să aibă trăsături nevrotice, pornite din nesiguranța cu care a trăit în copilărie. Deși pe exterior par destul de încrezători, în interior duc o luptă continuă cu anxietatea, teama și vina. În schimb, sociopatul este mult mai detașat de aceste elemente, dacă văd o victimă sigură, nu prezintă procese de conștiință.

Citește și cum să identifici personale toxice din viața ta.

Persoanele care optează să nu se atașeze prea tare de cei din jur, au mari probleme de exprimare și de relaționare. Aceste persoane caută relații distante, care să nu le lezeze latura emoțională. De cele mai multe ori, aceste persoane nu au primit din partea părinților afecțiunea de care aveau nevoie. pentru ei, o relație extramaritală reprezintă doar o modalitate prin care pot face sex, fără legături emoționale. În schimb, narcisiștii își doresc să facă persoana cu care înșală, să se îndrăgostească de ei.

…citește continuarea pe pagina următoare.

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.