"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × three =

7 + eight =

Cum deja bine știți, în întreaga evoluție umană, cea mai grea etapă a fost și va rămâne cea a supraviețuirii. În zilele noastre, această etapă s-a extins și acum cea mai grea încercare este aceea de a rezista în fața anumitor alimente, care ne fac foarte mult rău. Calculul numărului de calorii și încercarea de a sta cât mai departe de zahăr sau grăsimi nesănătoase, ne dau din ce în ce mai multe bătăi de cap. Mai ales ținând cont de faptul că creierul uman iubește zahărul.

loading...

Dependența de zahăr este bine înrădăcinată.

În țările industrializate, caloriile sunt ieftine și la îndemâna oricui, așa că este o reală luptă cu sinele, pentru a nu ceda în fața acestor surse de îmbolnăvire. Organismul nostru nu va avea niciodată nevoie de o cantitate atât de mare de zahăr, pentru a supraviețui. În trecut, zahărul era consumat doar ocazional, iar sursa provenea din fructe sau miere. Acum avem poate un acces prea mare la zahăr, fapt care duce la dezvoltarea anumitor afecțiuni, precum diabetul sau bolile cardiovasculare. Deci, ce măsuri ar trebui să ia omul care trăiește în anul 2017?
În primul rând, trebuie să recunoști că ești dependent de zahăr!
Dacă vorbești cu o persoană dependentă de zahăr, despre această problemă, nu va recunoaște niciodată existența ei. Îți va spune că îi plac dulciurile, dar se poate abține. Da…asta până când are în față o ciocolată și o devorează pe toată…
Oare de ce suntem de părere că heroina trebuie interzisă, dar zahărul nu? Fac la fel de mult rău…

 

Sunt de părere că întreaga planetă este conștientă de problema reală, cea a zahărului, cu care ne confruntăm, doar că marile companii producătoare fac un beneficiu din asta. Nu ai vrea să pierzi sume mari, restrângând dreptul de a consuma o anumită cantitate de zahăr, așa este?

Ce ai de făcut?

În primul rând, dacă ai decis că vrei să renunți la zahăr, pregătește-te, deoarece vei trece printr-o perioadă asemănătoare dezintoxicării. Vei avea etape de iritabilitate, stare de vomă, dureri de cap și așa mai departe.
Totuși, nu te speria, aceste simptome persită în jur de o săptămână jumătate.
Experții sunt de părere că poți trece mai ușor peste aceste etape, dacă optezi să consumi glutamină sau să bei mai multă apă.
Eu propun o altă variantă, dacă vrei să nu treci prin aceste etape, trebuie să menți echilibrul glicemiei și poți face asta consumând ulei de cocos sau unt de arahide. Când decizi să renunți la zahăr, aprovizionează-te cu aceste două alimente și vei depăși mai ușor perioada critică.
Poți lua câte o linguriță, din cele două, o dată la câteva ore și astfel vei menține nivelul glicemic stabil.
Ia o lingură și înainte de a merge la culcare și una atunci când te trezești, după care bea un pahar cu apă.
De asemenea, îți recomand să ai 3 mese regulate și două gustări. Mesele trebuie să conțină multe legume, fructe și proteine.
Evită să consumi carbohidrați, deoarece aceștia îți vor accentua pofta pentru dulce.
Este foarte important și să dormi suficient, astfel organismul nu va avea nevoie de zahăr pentru a-și menține energia.
Dacă supraviețuiești fără tentații acelor zile, ești liber! Vei vedea cât de bine ai să te simți!
Dacă te întorci la zahăr, dependența va fi și mai acerbă!

 

Uleiul de cocos și untul de arahide te vor ajuta în primele săptămâni, după care îți recomand să consumi alimente precum: pește, ouă, pui, legume, fructe și grăsimi sănătoase. Nu consuma carbohidrați, zahăr, îndulcitori artificiali sau grăsimi nesănătoase. De asemenea, încearcă să stai departe o perioadă de cafea și alcool.
De asemenea, nu te aventura să consumi fructe prea dulci, doar pentru a-ți acoperi pofta de zahăr, deoarece și acestea îți pot face mult rău sau chiar vei lua kilograme în plus. Nu cred că vrei asta…
Consumă întotdeauna fructe și legume de sezon!
Aceasta este cea mai bună metodă pe care eu o cunosc, prin care poți renunța la zahăr.
Încearc-o chiar de azi!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.