"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fourteen + fourteen =

4 − three =

Bunăstarea este un fapt interesant. Unii țin de ultimul bănuț, până la finalul vieții, iar alții optează să îi ajute pe cei din jur. Nu cred că ți-ai dori să fi genul acela de milionar, a cărui moarte este așteptată de rude, pentru ca bunurile să fie împărțite imediat.

loading...

Există și oameni care nu au bani lichizi, deoarece ajung să cheltuiască totul pe nimicuri, enervându-i pe cei din jur. În zilele noastre, bunăstarea este măsurată în bani, deși sunt multe alte forme prin care putem evalua bunăstarea celor din jur. Bunăstare sufletească, sentimentală, etc.

De cele mai multe ori, persoanele care dispun de foarte mulți bani, sunt descriși ca fiind lacomi, egoiști și trufași.

Un fost pescar, din Norvegia a ajuns să fie milionar și era recunoscut pentru averea sa considerabilă. Asta până într-o zi când s-a hotărât să își doneze o mare parte din avere, pentru cercetări subacvatice.

Kjell Inge Roekke, ocupa locul trei în topul milionarilor din Norvegia, cu o avere de peste 2 miliarde de dolari, însă gestul său a surprins o lume întreagă.

Într-un interviu recent, pentru ziarul Aftenposen, a dat șansa oamenilor să îi vadă o altă față a sa. A menționat că plănuiește să își doneze banii pentru construirea unui vas, care să exploreze oceanele.

De asemenea, vaporul este folosit pentru eliminarea a peste 5 tone de deșeuri din plastic, din ocean.

“Mările ocupă peste 70% din suprafața Terei, însă o mare parte din ele nu sunt cercetate.,” a menționat el.
Aruncând aceste deșeuri în ape, pur și simplu contribuim la propria noastră distrugere și nu luăm nicio măsură, deși suntem conștienți de cât de mult rău ne facem nouă și întregii planete. Poluarea cu plastice are un efect direct asupra faunei marine, astfel foarte multe specii de pești pot dispărea în curând.

Totuși, pe lângă fauna marină, sunt afectați și oamenii, deoarece poluarea creează un mediu toxic, ducând la dezvoltarea mai multor afecțiuni. Gândiți-vă la următorul aspect, peștii consumă alge afectate de plastice, iar noi consumăm pești…cum sună?

Roekke, în vârstă de 55 de ani, folosește întreaga sa avere în acest scop.
Omul de afaceri și-a strâns întreaga avere din reparația bărcilor vechi. ”Oceanele mi-au oferit oportunităţi importante. Sunt recunoscător pentru acest lucru”, şi-a motivat Rokke gestul într-un rar interviu acordat cotidianului Aftenposten.

Contractul pentru construcţia navei a fost semnat, însă nu a fost dezvăluită nici o sumă.

Nava de 181 de metri lungime urmează să fie lansată în anul 2020 şi va găzdui 60 de cercetători.

Rokke nu a făcut nici o declaraţie cu privire la procentul din averea sa estimată la 2 miliarde de dolari care va fi îndreptat către activităţi filantropice, însă a spus că ideea de a finanţa construcţia unei nave pentru cercetare i-a încolţit în urmă cu câţiva ani. ”Oceanele acoperă 70% din suprafaţa Pământului şi mai sunt multe de investigat”, a adăugat el.

Minisubmarine şi drone vor fi folosite pentru a cerceta marea şi atmosfera.

Una dintre misiunile-cheie ale navei va fi aceea de distrugere a deşeurilor din plastic, o problemă din ce în ce mai mare cu care se confruntă mările lumii, cauzată de faptul că plasticul nu este biodegradabil şi se fragmentează în particule. Ulterior, peştii şi planctonul se hrănesc cu aceste microplastice care pătrund ulterior în lanţul alimentar.

Magnatul în vârstă de 58 de ani activează în industria petrolului şi a pescuitului având în proprietate vase pentru recoltarea krillului din Antarctica şi este acţionarul principal în conglomeratul Aker ASA, precizează sursa citată.

WWF Norvegia nu a manifestat nici o reţinere cu privire la această cooperare în pofida diferendelor legate de extracţia petrolului şi a anunţat că ”va continua să îl provoace pe Rokke când nu vom cădea de acord”, după cum s-a exprimat liderul grupării ecologiste, Nina Jensen

Citește și Români din toată lumea, hai să ne mândrim cu acest om… Eroul din Londra!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.