"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 − 9 =

4 × four =

În speranța că nu vă veți petrece cea mai lungă zi din an muncind, m-am gândit să dedic acest articol unui moment frumos din anotimpul acesta. Zile lungi și calde, nopți pe care le petrecm plimbându-ne pe alei, ce să mai, o adevărată bucurie pentru trup și suflet.

loading...

Totuși, ce reprezintă solstițiul de vară?

În dimineața acestei zile, la ora 7:24, a avut loc solstițiul de vară, eveniment marcant pentru începerea verii astronomice. Aceasta este cea mai lungă zi din an, străbătută de o linie perfectă a axei Pământului, pe direcția Soarelui. Din acest moment, durata zilei va începe să scadă, iar cea a nopții să crească, pe o durată de 6 luni, mai precis până în data de 21 decembrie, moment marcat de solstițiul de iatnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului, fenomenul se va derula în sens invers.

Tradiții și obiceiuri

Solstiţiul de vară își pune amprenta asupra schimbărilor în dragoste, sănătate și belșug. Se spune că energia soarelui, din acest moment, este una plină de pasiune, vitalitate și creativitate.

 
De asemenea, în această noapte, se fac focuri înalte, pentru ca oamenii să se ferească de duhurile rele sau să stea departe de boli. Acest foc se mai numește și focul Sânzienelor.

 
Sărbătoarea Sânzienelor are loc în data de 24 iunie.

 
Sper să vă petreceți această zi lungă alături de familie și prieteni!

 
Să fiți iubiți!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.