"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dacă ne place să grădinărim, știm cu toții cât de important este să avem plantele sănătoase. Pentru a avea plantele sănătoase, trebuie să ne îngrijim de ele, trebuie să le acordăm atenția cuvenită pentru a ne bucura de roadele și frumusețea lor.

Dar ce facem atunci când vedem că, oricât ne-am strădui, câteodată musafirii nepoftiți ( dăunătorii ) ne strică planurile și se încăpățânează să ne distrugă mult iubitele plante.

Mulți dintre noi dăm fuga la magazinele de profil și cumpărăm diverse substanțe chimice pentru a le elimina…

Dar știați că există și alte metode mult mai simple și mai puțin nocive pentru solul în care cresc bietele plante?

În rândurile de mai jos vă voi dezvălui cum am scăpat eu de dăunători folosind o metodă foarte simplă și care nu este agresivă nici cu solul nici cu mult-iubitele plante.

Fie că a fost vorba de roșii, castraveți, ardei, chiar și de trandafiri, această metodă a funcționat și funcționează de fiecare dată.

Pentru a prepara soluția perfectă, din punctul meu de vedere, împotriva dăunătorilor, veți avea nevoie de:

– 1 litru de apă

– scrumul de la 5 țigări

Dacă sunteți nefumători și nu știți cum să faceți rost de scrumul de la țigari, întrebați la vecini… sunt sigur că veți găsi pe cineva care să va dea.

Dacă aveți nevoie de mai multă soluție, dublați cantitățile în mod egal… la 2 litri de apă, scrumul de la 10 de țigări și așa mai departe.

Prepararea este simplă!

Pur și simplu trebuie să răsturnați scrumul de la țigări în apă, să amestecați bine, apoi să transferați amestecul într-un recipient prevăzut cu pulverizator.

Asta este tot!

După ce l-ați preparat, pulverizați acest amestec la baza plantelor. Vă asigur că nici un dăunător nu își va mai găsi locul pe ele.

Repetați procedeul o dată pe săptămână pentru a menține protecția și în acest mod veți avea toată grădina ferită de dăunători.

În plus, această procedură va ține la distanță și țânțarii care se ascund prin plante!

Citește aici și cele 12 utilizări ale oțetului în grădină!

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.