"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 5 =

17 − 4 =

Timpul se scurge cu rapiditate și se scurge în defavoarea planetei, deci automat și în defavoarea noastră. O echipă formată din 8 cercetători, ne atrage atenția asupra faptului că mai avem doar 10 ani la dispoziție să salvăm planeta. Vestea lor nu este în totalitate negativă, deoarece au venit cu o variantă prin care emisia dioxidului de carbon se poate echilibra și astfel temperatura nu va mai crește alarmant, de la an la an.

loading...

 

Oamenii de știință spun că dacă rămâne în vigoare acordul semnat la Paris, următorul deceniu va fi unul catastrofal. Ei spun că există două metode prin care se poate reduce emisia de carbon: prin evitarea producerii de emisii noi și prin refacerea rezervoarelor de carbon. Ei au detaliat planul, într-un studiu publicat.

 
Consultantul Băncii Generale, Brian Walsh, spune că s-a realizat un studiu, prin care s-a redus consumul de carbon în mediul agriculturii și astfel au putut ajunge la o concluzie clară. De asemenea, au putut face diferența între sursa originală a carbonului și direcția de deplasare a acestuia.
Recomandarea lor este să reducem consumul global de energie, cu 25%, până în anul 2100. În acest moment consumăm aproximativ 95%.

 

Reînnoirea energiei poate fi o variantă.

 
Cercetătorii au luat în calcul trei scenarii conform cărora se pot dezvolta noi forme de energie. Vântul, soarele și bioenergia. Aceste metode pot crește energia cu un procent de 5%, pe an, și astfel lucrurile vor arăta foarte bine până în anul 2020. Dar chiar și această variantă poate afecta planeta, dacă nu rezolvăm problema emisiei tehnologice.

 
Coordonatorul programului IIASA, pe nume Keywan Riahi a menționat, “cercetările au demonstrat că trebuie luate măsuri urgente și este impeios necesar să conservăm resursele actuale. Cu toții trebuie să schimbăm modul în care abordăm utilizarea resurselor, altfel totul se va nărui!.”

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.