"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 + ten =

nine + three =

Noi suntem obişnuiţi să judecăm pe toată lumea,indiferent dacă de bine sau de rău. Ne dăm cu părerea în orice şi despre oricine. Aşa ne place nouă viaţa, trăim între realizările cuiva şi eşecul altcuiva.

 

De regulă,nouă ne place să spunem că suntem obiectivi, că nu am putea vorbi lucruri neadevărate şi că orice opinie am avea, nu este decât o părere şi atât.

 

Când judeci pe celălalt te judeci pe tine, de fapt

 

Dacă ar fi să ne imaginăm o viaţă ideală ea ar putea cuprinde şi zile în care toată lumea îşi vede de treaba ei,fără să se uite în grădina vecinului de peste drum.

 

Cum suntem departe de acest ideal, ne mulţumim cu faptul că aruncatul cu privirea şi judecăţile de valoare intră în programul nostru de fiecare zi şi nu ne putem lipsi de ele. Este mai bine să recunoaştem şi faptul că judecata noastră se bazează ,de cele mai multe ori, pe considerente care nu au nici o legătură cu realitatea.

 

Suntem duri, ironici, răutăcioşi şi,automat, ne considerăm superiori. Poate nu am aflat încă de legile divine, care funcţionează cu precizie sau poate că nu credem în ele, dar … până la urmă, le vom cunoaşte. În momentul în care am început să catalogăm, tot ceea ce spunem despre vecinul reflectă nivelul conştiinţei noastre. Nimic mai mult, nimic mai puţin.

 

Bârfele şi criticile vorbesc de la sine despre ce fel de oameni suntem. Dacă nu am avea în interior vibraţia acelor cuvinte, ele nu ar ieşi din gura noastră sau din gândurile noastre. Ăsta este nivelul nostru, cu el defilăm !

 

Problema se pune că orice cuvânt negativ ne va costa, începând cu libertatea de exprimare ( se creează conjuncturi care ne blochează şi nu ne mai permit jignirile) până la apariţia bolilor în organism.

 

Dacă tot judeci, fă-o cu milă!

 

Cu toţii judecăm, obiectiv sau nu, dar dacă tot o facem, măcar să încercăm să fim mai buni în acele momente.

 

Chiar dacă nu ne place ce auzim la vecinul sau ce vedem în casa şi curtea lui, ar trebui să încercăm să înţelegem dincolo de aparenţe.

 

Nimeni nu este perfect şi, de regulă, acţionăm ca urmare a unor condiţionări, ca urmare a unei educaţii (sau lipsa ei), reguli scrise sau nescrise din societate şi familie. Bunătatea nu strică niciodată, nici chiar atunci când judecăm pe cineva.

 

Citește aici de ce Nu e nevoie să demonstrezi că ai mereu dreptate!

 

Când spunem vorbe de răutate ne pedepsim singuri, dar dacă încercăm să fim mai blânzi, judecata nu mai pare chiar aşa de condamnabilă şi, în plus, în momentul în care manifestăm compasiune, ni se deschid porţile sufletului şi simţim dorinţa de a interveni pentru a ajuta.

 

Noi nu ne-am născut răi şi bârfitori, condiţiile de viaţă ne-au transformat, dar această transformare este de suprafaţă şi ea se poate înlocui cu bunătate, milă, blândeţe şi generozitate. Trebuie doar să ne dăm seama că nu suntem pe drumul bun şi să încercăm să ne schimbăm.

 

Toate încep cu primul pas,deci să încercăm şi noi să-l facem pe acesta,pentru că vor urma şi alţii. Toate încercările de a aduce binele în vieţile noastre nu rămân fără un rezultat, ele vor aduce binecuvântări şi odată cu ele, şi armonia de care avem nevoie. Un mic gest spre bine duce la realizarea lui şi mai mult decât atât !

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.