"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

A fi liber este cel mai mare cadou pe care îl puteam primi de la viaţă. Această libertate vine la pachet şi cu erorile de înţelegere a acestei libertăţi,pentru că problema nu este chiar aşa de simplă.

Într-o societate în care eşti judecat pentru absolut tot ce faci (sau ce nu faci), oamenii sunt vulnerabili. Le lipseşte curajul de a spune lucrurilor pe nume, de a da cu pumnul pe masă dacă este cazul. Prin urmare, libertatea există şi nu există.

Nu-ţi pleca fruntea decât dacă ai greşit

Indiferent în ce conjunctură ne-am afla, demnitatea trebuie să ne-o păstrăm,iar când dreptatea este de partea noastră, nu este cazul de a pleca fruntea. Atitudinea de umilinţa nu ne face mai valoroşi dacă nu ştim când să o adoptăm.

PUBLICITATE

A fi umil este o calitate,dar niciodată nu trebuie să depăşim anumite limite. Dacă ne aflăm în situaţia în care noi suntem cei care am greşit, evident că atitudinea noastră trebuie să fie pozitivă, pentru a îndrepta lucrurile,nu pentru a le complica. Acest cod al atitudinilor nu este inventat de dragul de a avea reguli, ele au o încărcătură spirituală.

Citește și 11 moduri prin care îți poți schimba viața și atrage energia pozitivă necesară

Aici intră în joc liberul arbitru şi legea vibraţiei. Avem libertatea să facem ce vrem, absolut tot ce vrem, dar ce semănăm aia vom şi culege. Nu trebuie să uităm că divinitatea din noi îşi cere drepturile ori de câte ori ne plasăm într-o vibraţie joasă.

PUBLICITATE

Nu este nici un secret faptul că binele învinge întotdeauna, în cazul nostru, Spiritul, deci orice abatere de la înălţimea Sa devine o piatră pe umerii noştri până la reglarea problemelor.

Atitudinea unui om liber este imprevizibilă

Atunci când nu suntem conduşi de reguli şi nici de dogme, ci doar de propria noastră conştiinţă, faptele şi gândurile noastre sunt imprevizibile pentru ceilalţi, adică ei nu pot anticipa următoarea noastră mişcare şi nici nu putem fi manipulaţi.

Un om liber este puternic, el riscă tot pentru o idee,pentru un ideal, pentru conştiinţa sa.

Puţini sunt aceia care trăiesc acest mod de viaţă pentru că libertatea implică şi riscuri. Nu este deloc confortabil să nu te supui regulilor, să fii contra tuturor,în unele situaţii, însă rezultatul este aproape miraculos. Nu se poate prevedea niciodată reacţia unui om liber, însă atitudinea lui este aproape a unui erou.

PUBLICITATE

De altfel, exact genul acesta de oameni , care nu au ţinut cont de supuneri, de reguli, de dogme, au ajuns simboluri ale umanităţii şi, de regulă, cu aceştia se începe revoluţia conştiinţei umane. Ei au demonstrat că doar libertatea şi nu îngrădirile, indiferent de care tip ar fi acestea,poate duce la schimbarea umanităţii.

În consecinţă,libertatea este un mare cadou, dar este şi un lux,în acelaşi timp.Nu oricine poate trăi aşa,însă cu cât suntem mai liberi, cu atât suntem mai valoroşi. În starea de conştiinţă liberă, suntem detaşaţi de rezultatele acţiunilor noastre şi,prin urmare, tot ceea ce facem nu va avea ca bază un interes egoist,ci unul universal.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]