"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one + 12 =

8 − 3 =

Îmi place să îmi împart viața în două perioade, cea în care nu cunoșteam de existența lămâii conservate și cea în care am început să o consum. Spre deosebire de zeama de lămâie, acest tip de lămâie conține proprietăți nebănuite și necunoscute de foarte mulți oameni.
Ce pot spune, lămâile conservate sunt bune la orice și mai ales la gust. Le poți achiziționa direct din magazin sau le poți prepara chiar tu. Pentru a le prepara ai nevoie decât de lămâi și sare. De asemenea, poți adăuga zahăr sau frunze de dafin, însă eu prefer rețeta clasică.

loading...

 

 

Lămâile conservate pot fi adăgate la orice  iar dacă vei opta pentru acest tip de condiment, vei putea experimenta gusturi nebănuite.

 

Iată ce ai de făcut:

1. Spală câteva lămâi și taie-le capetele.

 

2. Taie apoi lămâile în patru secțiuni, menținându-le prinse de o bucată, la bază.

 

3. Pune-le într-un bol și presară sare peste ele, aproximativ jumătate de ceașcă de sare, la 8 lămâi.

 

4. Acoperă totul cu o folie alimentară și pune bolul la frigider. Lasă să se așeze peste noapte.

 

5. Ziua următoare, transferă conținutul bolului, într-un borcan sterilizat.

 

6. După ce lămâile încep să se descompună, mai poți adăuga puțină zeamă de lămâie.

 

7. Acoperă borcanul cu un capac și lasă-l într-un loc răcoros, timp de 2-3 săptămâni. Din când în când poți agita borcanul. La final, pune borcanul în frigider și poți folosi preparatul timp de un an.

 

Citește și Folosește lămâi congelate și spune adio diabetului și obezității!
După ce ai așteptat atât de mult ca acest condiment să fie gata, te vei bucura însfârșit de gustul și proprietățile sale. Scoate din borcan o bucată de lămâie, îndepărtând sarea în exces. Poți pune pulpa în supe, la fripturi, ca dressing pentru salate și în aproximativ orice preparat culinar.
Ce spui de această rețetă? Varietatea este excelentă pentru prepararea delicateselor culinare. Vei vedea, că după ce ai să folosești acest condiment, nu vei mai renunța niciodată la el!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.