"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × three =

2 + 20 =

Tema articolului mi-a fost inspirată de cazurile multor cunoștințe care, brusc, s-au hotărât să-și schimbe profesia și nu una oarecare. Mai exact, au făcut cursuri de infiermieră și au plecat spre alte țări.

Nu exclud nici persoanele cu dorința de a îmbrățișa de la bun început această carieră, știind ori nu ce le așteaptă în viitor.

Să ajungi infiermieră nu este ca și cum ai merge la un picnic, ca să fac o simpă comparație.

Iată câteva lucruri pe care e bine să le știți, să le rumegați, înainte de a deveni infirmieră!

În teorie planul sună bine, dar în practică…

Este posibil ca mulți dintre noi să credem că infirmierele au cel mai bun program față de alte categorii de joburi, neținând cont că ele pot lucra și 12 ore continuu, uneori în ture de noapte sau că fac ore suplimentare.
Îm plus, trebuie să fie mereu pregătite să primească apelurile de urgență pe timpul gărzii lor sau, și mai rău, în timpul zilelor de odihnă, din lipsă de personal.

Munca de infirmieră nu se rezumă numai la îngrijiri medicale

O infirmieră e ca un fel de prim psiholog al unui pacient, trebuie să aibă multă răbdare cu acesta, să-i înțeleagă toate nevoile, să-I servească rapid și eficient. Munca unei infirmiere presupune să ai calități de baby-sitter disponibil, să fii electrician, expert în tehnologie, mediator familial…

Să nu vă mirați când cineva vă cere să-i încălziți un fel de mâncare la microunde sau să-i instalați anumite canale TV.

Boala nu unește familiile

Frații ori surorile cu care ați pierdut legătura de ani buni sunt capabili să intre în dispute lungi cu privire la tratamentul medical al mamei ce se află pe moarte. Părinții divorțați fac vizite separate pentru a veni să-și vadă copilul la spital, deoarece nu suportă să se întâlnească pe culoare. Iată câtă înțelegere și răbdare vă trebuie!

Orice infirmieră este supusă greșelilor

Infirmierele nu sunt roboți și greșeala e omenească, dar, pentru ele, prima este traumatizantă. Chiar și următoarele, mai ales dacă e vorba de prescrieri de medicamente (sursă de neliniște până afă dacă pacientul este în afară de orice pericol).

Memoria trebuie să fie perfectă

Corpul medicilor în care veți lucra așteaptă să vă amintiți orice detaliu al fiecărui pacient: evoluția bolii, medicamentele folosite, durata tratamentului prescris, rezultatele de laborator, rezultatele analizelor de urină, programul laboratoarelor și toate comenzile noi de medicamente. Fiți pregătite să luați notițe, ca să nu uitați nimic!

Cu zămbetul pe buze mereu, indiferent de situație

Dacă nu aveți dispoziție trebuie lucrat la ea, să vă adaptați, să mergeți înainte, păstrându-vă zâmbetul indiferent de ce se întâmplă. Să ajutați pacientții chiar și atunci când vă simțiți foarte stresate.

Pregătiți-vă să înfruntați moartea

Încă din perioada studiilor, stagiilor vă veți confrunta cu moartea. O mamă care tocmai și-a pierdut copilul sub ochii ei, un bătrân care vă privește în ochi știind că va muri curând… Fiecare deces vă va afecta într-un mod diferit și de aceea trebuie să fiți pregătite, să vă întăriți, să continuați drumul început.

Meseria de infirmieră vă solicită și fizic

Lucrați în picioare, mergeți ducând pacienți mai grei de 80 de kg. Multe infirmiere se plâng de dureri de spate. În aces caz sunt nevoite să recurgă la ședinte de kinetoterapie pentru a merge corect și a suporta greutăți.

Aveți nevoie de mult calm față de apropiații care vă sună să vă ceară sfaturi medicale

Apropiații vă apelează să-i sfătuiți în legătură cu anumite probleme de sănătate. Faceți eforturi să le răspundeți calm, consultați echipa medicală pentru a răspunde cu exactitate la problema lor.

Salariul unei infirmiere nu este ieșit din comun

La început, ca în orice alt domeniu, salariul poate părea mic. Cu anii, acesta crește, mai ales dacă lucrați în ture de noapte, în weekend-uri sau în zile de sărbători.

Viața personală trece adesea pe planul 2

Vă veți lovi de situații în care veți explica șefului ierarhic faptul că aveți nevoie de timp pentru familie, prieteni, aniversări…Fiți pregătite să primiți și un refuz.

În final, dacă sunteți pasionată de jobul de infirmieră…

Profesia de infirmieră este departe de fi percepută ca un job de vis. Sunt zile în care veți plânge, mai ales atunci când moare un pacient de care ați simțit că v-ați legat afectiv, însă și altele când veți merge cu capul sus, mulțumită că ați salvat viața unui copil, de exemplu.

Înainte de a alege ce vreți să faceți în viață, ce cale să urmați, reflectați de cel puțin două ori, ca să fiți mai sigure.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.