"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Senzaţia de frică nu este străină nimănui şi,de multe ori, ea îmbracă forme destul de grave, adică face imposibilă viaţa. Sunt persoane cărora le este frică să iasă din casă sau să stea în public, altora le este teamă să vorbească, altora să se uite la un anumit gen de filme etc.

Nu este de mirare că s-a ajuns aici, există şi factori din ce în ce mai mulţi care o generează ( a crescut violenţa de toate genurile, mass-media transmit ştiri alarmante, îngrijorarea a atins cote maxime). Oamenii mai au, însă , şi o tendinţă naturală, aceea de a crede mai degrabă ştirile negative decât pe cele pozitive şi s-a ajuns la o mentalitate negativă aproape generalizată. Acum o sută de ani existau pericole, dar oamenii erau mai puternici mental şi sufleteşte.

Experienţele traumatizante din trecut trebuie vindecate

De regulă, frica se instalează într-un suflet fragil, sensibil, marcat de experienţe negative, care şi-au lăsat aprenta acolo. Ele trebuie să fie scoase la lumină şi vindecate. Toate persoanele care au contribuit la acele traume sunt părtaşe şi,dacă nu le putem ierta, nu ne vom putea vindeca viaţa.

Este imperios necesar să facem acest lucru, altfel, energia negativă din trecut ne va « bântui » mereu. Vom avea tendinţe de răzbunare, de agresivitate, de tristeţe, de anxietate. Toate acestea se accentuează în timp, de aceea nu e bine să le lăsăm nerezolvate.

Prima cale şi cea mai sigură este iertarea celor vinovaţi şi a noastră. Odată iertat trecutul, prezentul este curăţat de agresivitate şi viaţa continuă în alte coordonate,cu mult mai avantajoase nouă din punct de vedere energetic şi spiritual.

Citește aici despre persoanele cărora le este mereu frică. Vezi care este legatura cu credința în Dumnezeu!

Să lăsăm viitorul să vină în ritmul său!

O altă cauză care generează frica este viitorul. Noi ne dorim să facem anumite lucruri, să susţinem anumite examene, să deţinem anumite sume de bani etc. Presupunanand că trebuie acţionat într-un fel, ne facem griji că poate nu am făcut bine sau că ar fi trebuit să alegem alte soluţii.

Dacă,în varianta optimistă, am reuşit să le obţinem, ne facem probleme că le-am putea pierde. Cu toţii ne-am îndrăgostit şi am gustat din acel pahar cu miere… Ce frumos a fost,dar s-a dus pentru mulţi dintre noi ! Ne-am făcut griji că am putea fi părăsiţi,chiar dacă în acele momente era atât de frumos !

Nu ne-am bucurat pe deplin de momentele acelea,pentru că gândurile ne zburau la viitor. După ce au intervenit obişnuinţa sau ne-am despărţit de persoana respectivă, deja este prea târziu să mai schimbăm ceva. Deci, am pierdut din ambele părţi.

Pentru a fi pe deplin fericiţi trebuie lăsate lucrurile în voia lor. Vin şi pleacă în ritmul lor natural. Nu trebuie să grăbim lucrurile, nu trebuie să trăim cu gândul la viitor, dar nici copleşiţi de ce a fost în trecut. Trăind în prezent, ne vom bucura de fiecare clipă.

Trăind în trecut (care nu se mai întoarce) sau în viitor (care nu ştim cum va fi) nu vom cunoaşte deloc viaţa şi o să ne simţim ca într-un carusel ,purtaţi de colo-colo. Asta nu se poate numi viaţă, ci ,mai degrabă, un fel de nebunie, pentru că nu se trăieşte cu adevărat,ci doar din amintiri sau în imaginaţie.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.