"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Probabil că ai citit deja tot felul de articole, cu privire la utilizarea sării în grădină, însă nu toate acele metode funcționează.

De asemenea, poți lua în calcul și utilizarea altor substanțe naturale, pentru a obține cele mai bune fructe sau legume. Potasiul, de exemplu ajută la coacerea roșiilor, știai?

Totuși, eu am găsit o metodă excelentă și eficientă. Este garantată, pentru că este utilizată și testată!

Trebuie să dizolvi 200 de grame de sare, în 2 litri de apă, după care trebuie să stropești plantele bolnave.

Frunzele se vor îngălbeni și vor cădea, rămânând planta sănătoasă. Astfel poți chiar să previ îmbolnăvirea plantei.

O altă problemă cu care se confruntă adesea grădinarii este aceea a dezvoltării sfeclei. Se întâmplă de multe ori ca planta să nu crească și să nu fie dulce. În această situație, sarea ne este de mare ajutor.

Într-un litru cu apă, dizolvă 35-50 gr de sare, după care udă planta cu acest preparat. Procedeul trebuie utilizat chiar în momentul în care apar frunzele de sfeclă. Soluția trebuie turnată între rândurile de sfeclă.

Vezi aici alte sfaturi de la cei mai bun grădinari!

Cum elimini puricii și căpușele

Pentru a scăpa complet de aceste insecte, ai nevoie să presari boabe de muștar, în locurile unde își fac acești inamici apariția, mai ales la baza plantei.

Cum previ putrezirea cepei

Ceapa putrezește de cele mai multe ori, din cauza muștei numită napomyza gymnastoma. Presară parcela de ceapă cu sare, aproximativ un kilogram la 10 m2, după care udă bine solul.

Cum ajutăm cartofii să crească

Pentru ca aceste plante să crească, trebuie să intervenim înainte de plantare. Cum? Prepară o soluție din 500 de grame de usturoi zdrobit și 5 litri de apă. Ține plantele ce urmează să fie introduse în pământ, în această soluție, timp de cateva ore. Semințele vor fi dezinfectate și substanța va ajuta la dezvoltarea plantei. Cartofii vor crește mai sănătoți și considerabil mai mari!

Citește aici și cum să scăpăm de țânțari în această vară!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.