"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

ten + 5 =

4 × two =

Dacă mergi des la dentist, probabil că ești familiarizat cu afecțiunile cu care te poți confrunta. Există o afecțiune, care vizează sanătatea gingiilor și are un aspect asemănător retragerii gingiilor.

loading...

Dinții devin mai vizibili, iar gingiile se îngustează. Spațiul care face trecerea este excelent pentru proliferarea bacteriilor. De cele mai multe ori apar dureri sau unii oameni experimentează căderi ale dinților.

Această afecțiune care poartă denumirea de retracție gingivală apare treptat și, din păcate, foarte mulți oameni nu sunt conștienți de ea.

Există câteva motive, care pot duce la retragerea gingiilor: alte afecțiuni gingivale, igiena precară, dezechilibru hormonal, piercingurile din limba, gena, fumatul, periajul agresiv, etc.

În articolul de azi, îți voi prezenta câteva remedii, pentru tratarea afecțiunii și prevenirea ei, fără a apela la chirurgie.

• Bea o ceașcă de ceai verde, deoarece conține proprietăți antiinflamatorii și poate trata efectul de inflamare al gingiilor.

• Folosește aloe vera sub formă de apă de gură sau la periajul dinților.

• Fă gargară cu ulei de cocos. Acest procedeu poate elimina și distruge placa bacteriană dar și toxinele prezente în cavitatea bucală.

• Masează-ți gingiile cu ulei esențial din eucalipt, va stimula restructurarea gingivală, prevenind retracția gingivală, în același timp.

Citește aici cum putem trata paradontoza în mod natural!

• Folosește pudră de smirnă. Aplică pe periuța de dinți, pentru a peria dinții și pentru a masa gingiile.

• Masează-ți gingiile cu ulei de cuișoare, de trei ori ori pe zi.

• Prepară un amestec din jumătate ceașcă de ulei de măsline și zeamă de la o lămâie proaspătă. Lasă amestecul să se așeze o zi, după care masează-ți gingiile cu el.

Nu uita să ai grijă de igiena orală, periează-ți bine dinții și masează-ți gingiile. Nu uita să îți periezi dinții la 30 de minute după fiecare masă și să te ferești de alimentele acide.

Îți recomand să apelezi și la suplimente pe bază de Vitamina C, calciu, zinc sau conezima Q10.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.