"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

18 − nine =

20 + six =

Fie că îți vine sau nu să crezi, bacteriile din intestinele tale joacă un rol extrem de important, pentru menținerea sănătății neurologice. Un studiu realizat de către UCLA a demonstrat că există dovezi clare cum că ar exista o legătură strânsă între bacteriile intestinale și funcționarea creierului.

loading...

Dr. Emeran Meyer, autorul studiului, a menționat următoarele:

“Există dovezi clare conform cărora ceea ce consumăm alterează flora intestinală, de cele mai multe ori, persoanele care au o dietă bazată pe fibre provenite din fructe și legume au o compoziție distinctă a bacteriilor din flora intestinală, față de cei care consumă mai mulți carbohidrați..”

Cum intestinele au o legătură strânsă cu sistemul imunitar, endocrin și nervos, microbii din flora intestinală au un real impact asupra comportamentului nostru.

Este foarte important să fim mult mai atenți la ceea ce consumăm, pentru ca bacteriile să fie de partea noastră, nu să ne afecteze sănătatea.

Cercetătorii sunt de părere că bacteriile din flora intestinală sunt strâns legate de peste 100 de milioane de celule nervoase, de la nivelul sistemului digestiv și cerebral.

Tocmai datorită acestei legături, mulți oameni numesc intestinul, cel de-al doilea creier. Chiar dacă cercetările cu privire la această legătură sunt încă la început, medicii au putut stabili o legătură clară între creier și intestin. Cei care nu au intestinul încărcat de toxine, gândesc mult mai clar!

De fapt, un alt studiu a demonstrat faptul că adolescenții care consumă alimente fermentate sau cei care consumă mai multe probiotice, sunt mai puțin predispuși să dezvolte anxietate.

“Am observat o schimbare masivă, în ceea ce privește depresia și anxietatea, după ce oamenii au început să consume alimente procesate, care alterau bacteriile și flora intestinală.,”a menționat Dr. Kristen Tillich, autorul studiului. . “Studiul nostru demonstrează faptul că există o legătură strânsă între intestin și creier.”

Cum trăim într-o lume în care majoritatea oamenilor au o dietă bazată pe mâncăruri nesănătoase, nu este de mirare faptul că tot mai multe persoane se confruntă cu anxietate și bipolarism.

Deci, ce putem face pentru a menține sănătatea intestinelor?

 

Citește și Iată ce efect pot avea emoțiile asupra organismului

 

CUM TRATĂM ANXIETATEA ȘI DEPRESIA CELUI DE-AL DOILEA CREIER

 

1. Elimină din dieta ta alimentele procesate.

2. Consumă alimente naturale, netratate, care să îți refacă flora intestinală și să mențină sănătatea acesteia.

3. Optează pentru legume și fructe organice. De asemenea, poți consuma și carne slabă!

4. Introdu mai multe alimente fermentate, nepasteurizate. Alimentele fermentate conțin acid lactic, benefic pentru divizarea bacteriilor sănătoase, de la nivelul florei intestinale. Poți consuma alimente precum kefir, iaurt sau kombucha.

5. Consumă alimente bogate în fibre. Un studiu realizat de către profesorul Andrew Smith, din cadrul Universității din California, în anul 2002, a scos la iveală faptul că o alimentație bogată în fibre are un impact pozitiv asupta florei intestinale și poate reduce oboseala sau dezvoltarea afecțiunilor de la nivelul sistemului digestiv, înclusiv a cancerului.

Alimentele bogate în fibre sunt: orez, cartof dulce și carbohidrații.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.