"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 1 =

one × two =

Uneori ne este greu să urmăm un program regulat de exerciţii fizice, de aceea este bine să ştiţi că treburile gospodăreşti ne ajută să ardem cu succes caloriile.

loading...

Specialiştii sunt de părere că treburile casnice de rutină, pe care le facem zilnic aduc o gramadă de beneficii pentru sănătate, pentru forma fizică şi, în plus, avem sentimentul satisfacţiei lucrului dus la capăt şi bine făcut.

Treburile gospodăreşti care par mărunte sau banale, precum schimbarea aşternuturilor sau aranjarea hainelor în dulapuri, sunt excelente ca exerciţiu fizic.

De exemplu, ștersul prafului vă ajută să ardeţi aproximativ 150 de calorii.

Atunci când sortăm rufele pentru a le pune în maşina de spălat şi după aceea, când le scoatem şi le întindem, se „duc” aproape 200 de calorii.

De asemenea, curăţatul pardoselii sau aspiratul vă ajută să ardeţi în jur de 250 calorii.

CITEŞTE AICI ZECE SFATURI PENTRU A FI MAI EFICIENT ATUNCI CÂND LUCREZI DE ACASĂ

Este bine să ştiţi că puteţi „elimina” o masă copioasă ştergând geamurile. Veţi arde în jur de 300 calorii. Sună tentant, nu-i așa?

Acelaşi efect îl puteţi obţine dacă urcaţi şi coborâţi scările de câteva ori pe trei, patru etaje.

Tot atâtea calorii ar putea dipărea dacă tundeţi gazonul.

Toate acestea se pot dubla sau tripla atunci când faceţi curăţenie generală sau ordine în dulapuri şi cămară, ca să nu mai vorbim despre îngrijirea unei gospodării de la ţară.

Pe lângă aceste beneficii, curățenia în casă precum și toate treburile gospodăreşti făcute cu regularitate sunt de mare ajutor în reducerea tensiunii arteriale, în prevenirea diabetului şi obezităţii, precum şi a altor afecţiuni cauzate de sedentarism.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.