"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × four =

eight + 15 =

Se pare că în zilele noastre, tot mai mulți oameni suferă de depresie. De fapt, conform organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 350 de milioane de oameni, de toate vârstele suferă de afecțiuni mentale, datorate depresiei.

loading...

Probabil că și tu ai momente când te simți obosit și epuizat, creându-ți astfel mediul prielnic dezvoltării anxietății și depresiei.

Depresia te poate scoate din mediul de confort și astfel nu vei putea exercita activitățile obișnuite, din viața de zi cu zi. Nu, tratamentul medicamentos nu este chiar cea mai bună soluție, mai degrabă îți recomand să iei măsuri și să faci schimbări în stilul de viață.

CUM ÎȚI AFECTEAZĂ DEPRESIA CREIERUL

Un studiu recent a descoperit faptul că persoanele care suferă de depresie prezintă un hipocampus mai mic.

Această cercetare a utilizat rezonanța magnetică la nivelul creierului, asupra 8.930 de oameni, din întreaga lume. 1.728 dintre ei sufereau de depresie cronică. Restul, de 7.199 nu sufereau de depresie.  Astfel, au descoperit faptul că un procent de 65% dintre persoanele diagnosticate cu depresie aveau un hipocampus mult mai mic.

Conform profesorului Ian Hickie:

“Cu cât episodul de depresie se prelungește mai mult, cu atât i se reduce mai mult hipocampusul. Astfel, cu cât rămâneți mai mult în această stare, cu atât hipocampusul vostru va avea mai mult de suferit. Aici apare și următoarea întrebare: ce se întâmplă mai întâi, se micșorează hipocampusul sau apare depresia?

Alte studii au demonstrat faptul că există efectul de reversibilitate și că hipocampusul este acea zonă unică a creierului, care regenerează foarte repede conexiunile dintre celulele craniene.

Dacă veți lua măsurile potrivite, pentru prevenirea și tratarea depresiei, vă veți ajuta enorm creierul! Optați pentru medicină alopată și consumați mult ulei de pește!.”

De asemenea, studiile arată că în hipocampus se realizează și o legătură între inimă și creier.
Sentimentele noastre sunt transpuse către creier, prin coduri electromagnetice și astfel, creierul ne va spune cum să reacționăm. Astfel, cercetătorii spun că atunci când resimțim sentimente negative, acestea afectează grav creierul.

Acum că ai aflat ce rol joacă emoțiile în menținerea sănătății craniene, a venit momentul să faci unele schimbări în comportamentul tău.

Conform unui document redactat de către Jonathan Leo, medic neurolog la Universitatea Lincoln:
“principalul factor al afecțiunilor mentale rămâne încă necunoscut. Totuși, ideea conform căreia neurotransmițătorii pot duce la formarea depresiei, deschide un nou orizont!.”

În plus, conform doctorului:

“Cu siguranță există reacții biochimice la nivelul creierului, însă nu este o poziție oficială cu privire la corelația dintre această reacție și depresie. Poate că acești 50 de ani de studiu cu privire la depresie au fost pierduți datorită faptului că încă nu avem tehnologia necesară pentru a concluziona un raport, cu privire la această premiză!”

Există foarte multe tipuri de medicamente pe piață, care susțin vindecarea depresiei, în rândul oamenilor, însă se pare că acestea sunt doar o unealtă prin care rețelele farmaceutice profită de afecțiunile unor bieți pacienți.
“Teoria serotoninei nu este o concluzie științifică, ci o ipoteză incorectă.” – Dr. Joseph Mercola

Cum tratăm de fapt depresia?

1. SCHIMBĂ-ȚI GÂNDIREA

Creierul se poate adapta conform gândurilor noastre așa că, dacă vom gândi pozitiv, vom putea controla depresia, dacă vom continua să gândim că suntem bolnavi, că avem nevoie de tratament medicamentos pentru a scăpa de această afecțiune, cu siguranță creierul va percepe această informație ca o necesitate și astfel, va avea de suferit.

2. MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS

Stai departe de alimentele procesate sau modificate genetic, de zahăr și de mezeluri. Optează pentru semințe, legume, fructe și în general pentru produse bio. Stomacul și creierul au o legătură mai strânsă decât te-ai fi așteptat vreodată!

3. FĂ MIȘCARE!

Se pare că sportul este cea mai bună metodă de a trata depresia. Studiile au demonstrat că lipsa mișcării poate duce chiar la apariția depresiei.

Iată ce spune Dr. Mercola într-un raport,

“femeile care stau așezate mai mult de 7 ore pe zi, prezintă un risc cu 47% mai crescut să dezvolte depresie, decât cele care fac sport. Sportul este cel mai bun tratament împotriva depresiei!”

4. OPTEAZĂ PENTRU O PRACTICĂ DE VINDECARE A SUFLETULUI

Există foarte multe metode prin care poți lucra cu mintea ta. Yoga este o practică prin care te poți elibera de anumite sentimente cu nivel energetic scăzut, permițând energiei pozitive să își facă loc în mintea și corpul tău.

Citește și Uite cum dezamăgirile duc la depresie!

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.