"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cancerul este o boală cronică ce presupune o înmulţire anormală şi incontrolabilă a celulelor disfuncţionale. Proliferarea acestora poate avea ca efect apariţia de tumori canceroase sau benigne. Există peste 100 de tipuri de cancer, clasificate în funcţie de tipul de celule implicate.

Angiogeneza este un proces fiziologic care determină generarea de vase sanguine noi în organism. Acest proces se activează atunci când ne rănim, iar corpul trebuie să reconstruiască vasele de sânge lezate ca să permită vindecarea, dar şi la îmbolnăvirea de cancer.

Angiogeneza este controlată de inhibitori şi activatori. Deşi cancerul este mai strâns legat de inhibitori, activatorii sunt responsabili cu stimularea creşterii vasculare specifice angiogenezei. Atunci când boala canceroasă şi procesul de angiogeneză se întrepătrund şi devin strâns interconectate, principalul obiectiv în lupta împotriva cancerului îl constituie combaterea angiogenezei.

PUBLICITATE

Deşi pare un efort uriaş, există chiar şi unele produse alimentare care uşurează această luptă asiduă:

1. Turmeric.

Curcumina conţinută de această iarbă aromatică stopează angiogeneza şi previne dezvoltarea şi migrarea celulelor canceroase.

PUBLICITATE

2. Ceai verde.

Consumul zilnic de ceai verde este foarte benefic. Potrivit mai multor studii, ceaiul verde are puterea de a stăvili cancerul.

3. Roşii.

PUBLICITATE

Roşiile conţin o substanţă denumită licopen, un antioxidant puternic care reduce riscul de cancer. Potrivit cercetărilor în domeniu, licopenul se descompune în lipide şi se dilată la temperaturi ridicate. Cu alte cuvinte, nu roşiile crude sunt cele mai bune împotriva cancerului, ci roşiile fierte!

4. Extract de zmeură şi de coacăze.

Aceste fructe de pădure abundă în fitochimicale preţioase care previn stresul oxidativ, reduc angiogeneza şi, drept urmare, previn/luptă împotriva cancerului.

PUBLICITATE

5. Ciocolata neagră.

Ciocolata neagră posedă proprietăţi anticancerigene puternice, motiv pentru care se recomandă să fie consumată zilnic. Atenţie, însă! Cantităţile zilnice consumate trebuie să se încadreze între limitele normale pentru a preveni alte posibile complicaţii.

Citește aici cele 20 de simptome de cancer pe care majoritatea femeilor le ignoră!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]