"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seventeen + 4 =

1 + 9 =

Dorința de a slăbi repede este de partea fiecărei persoane. Oamenii vor să vadă rezultatele repede!

loading...

 
Dieteticienii se confruntă cu această problemă zilnic și sunt martorii eșecurilor datorate pierderii în greutate, într-un mod rapid. Organele pot avea grav de suferit, dacă organismul este supus unui astfel de impact! Cum crezi că reacționează organismul tău dacă dai jos 7 kilograme în 2 săptămâni, nu într-o lună?

 

Primul risc este acela al deshidratării

 

Principala problemă care apare atunci când dai prea repede jos kilogramele în plus, este aceea că nu pierzi doar grăsime, ci și apa din organism. Deshidratarea poate duce la formarea peitrelor la rinichi, apariția migrenelor sau chiar la dezvoltarea unor afecțiuni grave.

 

Renunțarea bruscă la anumite alimente, din dieta zilnică, poate da peste cap întregul metabolism

Organismul nostru se străduiește în permanență să mențină un echilibru și acest aspect este foarte important, mai ales atunci când vine vorba de electroliți.

 
Electroliții joacă un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea noastră, ei sunt cei care susțin inima și mușchii să funcționeze. În momentul în care renunțăm brusc la mâncare, organismul nostru va suferi o pierdere considerabilă de electroliți, mai ales de potasiu și de magneziu. Acest deficit poate duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare.

 

Citește și Tu știi ce se intâmplă cu adevărat în organism atunci când ții o cură de slăbire? Iată cât sunt de periculoase dietele greşit alese din comoditate!

 

Asemeni electroliților și nivelul de sodiu din organism trebuie menținut în echilibru: dacă este un nivel prea ridicat riscăm să dezvoltăm boli cardiace, dacă avem un nivel prea scăzut celulele nu se vor oxigena suficient. În perioada unei diete extreme, nivelul de sodiu din organism scade considerabil și astfel organismul începe să aibă de suferit.

 

Dietele extreme duc și la apariția deficitului de vitamine și minerale

De exemplu, dacă avem un nivel prea scăzut de fier în organism, putem dezvolta anemie. Dacă nivelul de calciu nu este suficient putem dezvolta osteoporoză. Vitamina D este responsabilă cu aspectul părului și al pielii, deci probabil că ești deja conștient ce se întâmplă în organismul tău dacă optezi pentru o astfel de dietă.

 

Metabolismul începe să încetinească

În momentul în care organismul suferă de deficit caloric, începe să fie înfometat, conservă energie și astfel metabolismul încetinește. Acesta este momentul în care începi să pierzi din masa musculară și asta pentru că nu consumi suficiente proteine. În momentul în care nu mănâni, metabolismul începe să încetinească și îți va fi mult mai dificil să slăbești.

 

Dacă ai nevoie urgent să dai repede jos câteva kilograme, fă-o doar sub supraveghere medicală, altfel te vei îmbolnăvi!

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.