"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 + 16 =

twenty + seven =

Pentru a înţelege perfect de ce aroganţă este un păcat, ar trebui să începem prin a o defini. Conform dicţionarului, a fi arogant înseamnă a te purta cu dispreţ în faţa unei persoane, a te crede mai presus faţă de alţii şi a-ţi însuşi drepturi care nu ţi se cuvin. Păcatul, în accepţiunea religioasă, este încălcarea uneia sau mai multor legi divine.

loading...

Atitudinea de dispreţ îţi coboară vibraţia

Dispreţul este o atitudine prin esenţă negativă, care exprimă lipsa de consideraţie faţă de cineva. În această postură, este lesne de înţeles de ce este un păcat. Ideea centrală este aceea că dispreţuind pe cineva,de fapt, ironinezei, desconsideri esenţa divină care se găseşte în acea persoană, este o jignire adusă direct divinităţii !

Se încalcă legea supremă a iubirii şi cu acest fapt nu se poate glumi pentru că întreg Universul se bazează pe iubire, de la fiinţele unicelulare până la cele mai sofisticate,adică cele umane. Încălcând legea iubirii, te adresezi direct Creatorului cu infatuare şi rezultatul este previzibil.

De asemnea, îţi cobori vibraţia extrem de mult şi pentru a te ridica, mai ai nevoie de încă un alt timp pe care îl pierzi să ajungi unde erai înainte de a fi dispreţuitor. Coborând vibraţia mai mult decât limita la care corpul fizic poate suporta, te poţi îmbolnăvi grav. Iată cum, de la o simplă atitudine ce complicaţii pot apărea !

A-ţi însuşi drepturi care nu ţi se cuvin incalci legea justiţiei divine

După cum se poate înţelege destul de uşor,consecinţele acestui tip de atitudine nu sunt în avantajul celui în cauză. Este împotriva adevărului, a justei valori, să obţii ceva ce nu este al tău de drept. Este ca un furt,este,de fapt, violarea unui drept al celuilalt, drept care i s-a dat prin intervenţia directă a divinităţii. Din nou, ne luptăm cu Creatorul,cu adevărul impus de El.

Cum justiţia divină este întotdeauna corectă, evident că oricine se abate de la această regulă suportă consecinţele,deci vom fi faultaţi a doua oară şi asta vine doar printr-o simplă atitudine.

Implicaţiile sunt mult mai multe,dar aroganţa,la rândul ei, este şi ea o consecinţă a egoului. Cât timp ne vom lăsa conduşi de el şi nu de partea divină, toate acţiunile noastre nu au rezultate pozitive şi nici durabile. Trăind în spiritul etern,ne vom bucura cu toţii de pace şi armonie, de linişte şi bucurie.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.