"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

De dragul distracţiei, dar şi pentru a ne antrena puţin creierul, am pregătit pentru voi câteva ghicitori interesante care presupun atenţie şi puţină logică.

 

Fiecare ghicitoare prezentată în continuare oferă imediat şi răspunsul, dar încearcă să nu trişezi! Rezervă-ţi puţin timp şi încearcă să le rezolvi întâi singur(ă) ca să vezi cât de bine îţi merge mintea „la rece!”

 

Mult succes!

 

1. Un bunic îi relata nepotului o poveste imediat după ieşirea din război. Îi spunea că, în timpul Primului Război Mondial, a reuşit să ridice o grenadă declanşată şi că a aruncat-o înapoi către inamici chiar înainte să explodeze. La încheierea războiului, bătrânul i-a spus că a primit pentru fapta sa de vitejie o sabie pe care era gravată inscripţia „Un simbol de vitejie şi curaj oferit eroului nostru din Primul Război Mondial.”

PUBLICITATE

 

La auzirea poveştii, nepoţelul a răbufnit, spunând că nu poate fi adevărată! Care să fie motivul îndoielii sale?

 

Răspuns: Imediat după sfârşitul conflictului, războiul nu a purtat denumirea de „Primul Război Mondial”, întrucât nu izbucnise, şi nici nu se putea şti că avea să fie mai târziu, şi un Al Doilea Război Mondial!

 

2. Dacă ai la îndemână două clepsidre, dintre care prima cronometrează scurgerea a 7 minute, iar cealaltă a 11 minute, cum ai proceda ca să fierbi un ou timp de fix 15 minute, şi fără ca metoda aleasă să te întârzie foarte tare?

 

Răspuns: Declanşează ambele clepsidre simultan. La scurgerea nisipului din clepsidra a 7 minute, pune oul la fiert. În 4 minute se va goli complet şi clepsidra a 11 minute. Răstoarnă din nou aceeaşi clepsidră a 11 minute. Când se va goli din nou, vei şti cu exactitate că oul a stat 15 minute la fiert!

 

3. Un bărbat şi-a setat o parolă la calculator. Bănuind că soţul ei are ceva de ascuns, încearcă să găsească indicii, şi observă o însemnare de mână pe un caiet din sertarul biroului. Folosind acele informaţii, a reuşit să găsească parola corectă. Care este aceasta?

 

Pe caiet scria: 1 portocală, 2 mangouri, 3 cireşe, 3 smochine, 6 curmale, 2 caise.

 

Răspunsul: Parolă este „parola!”.

 

Cifra 1 indică prima literă a cuvântului portocală – P

Cifra 2 indică a două literă a cuvântului mangouri – A

Cifra 3 indică a treia literă a cuvântului cireşe – R

Cifra 3 indică a treia literă a cuvântului smochine – O

Cifra 6 indică a şasea literă a cuvântului curmale – L

Cifra 2 indică a două literă a cuvântului caise – A

 

Încearcă aici și testul celor 10 uși. Vei rămâne surprins de rezultat!

 

4. Completează spaţiul liber cu răspunsul logic. Andrei este fiul Andreei. Andreea este __________ mamei lui Andrei.

 

Răspuns: „numele”!

 

5. Vaca are patru, iar femeia şase. Despre ce este vorba?

 

Răspuns: Numărul de litere din scrierea cuvintelor!

 

6. Cum e posibil ca Angela să se afle în spatele Adelei în timp ce şi Adela se află în spatele Angelei?

 

Răspuns: Angela şi Adela stau cu spatele una la cealaltă.

 

7. E nevoie de şase litere ca o fată să devină femeie. Care sunt acestea?

 

Răspuns: „v, â, r, s, t, ă – vârstă!”

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE