"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Somnul este un subiect destul de sensibil. Cât ar trebui să dormi? Este mai bine să dormi pe o parte sau pe alta? În ce poziție ești mai predispus să sforăi?

Iată care sunt plusurile și minusurile fiecărei poziții de somn!

ce se inatampla daca dormi pe spate

1. Pe spate

Această poziție este de cele mai multe ori numită poziția stelei de mare și este recomandată în cazul problemelor cu spatele. Această poziție minimalizează riscul apariției ridurilor, sânilor lăsați sau refluxului gastric. Din păcate, această poziție favorizează sforăitul.

2. Pe o parte

Această poziție te scapă de sforăit, susține circulația sangvină. Totuși, datorită presiunii pe care umărul o suportă, poți resimți dureri. De asemenea, această poziție duce la apariția ridurilor și a sânilor lăsați.

3. Cu fața în jos

Aceasta este o altă poziție care ajută la reducerea sforăitului. De cele mai multe ori, fața este poziționată într-o parte, asemănător poziției numărul 2. Totuși, dacă dormi în această poziție, probabil că experimentezi dureri lombare sau în zona gâtului. De asemenea, ridurile și sânii lăsați pot reprezenta o problemă, atunci când dormi pe burtă.

Dormi cu sau pe o pernă

Dacă vei opta să folosești o pernă atunci când dormi, calitatea somnului se va îmbunătăți considerabil. Persoanele care dorm pe spate, pot așeza o pernă la spate, cei care dorm pe o parte ar trebui să doarmă cu o pernă între genunchi, iar celor care dorm pe burtă, le este recomandat să doarmă cu o pernă în zona șoldurilor. Aceste tehnici ajută la relaxarea organismului.

PUBLICITATE

Fiecare persoană are poziția preferată de dormit, iar această poziție vine la pachet cu plusuri și minusuri. Organismul tău va fi mult mai sănătos dacă te vei odihni suficient!

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE