"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Am mai scris despre cum trebuie să îngrijim o orhidee pentru a ne bucura de florile ei mult timp, însă de trucul de mai jos nu am pomenit nimic.

 

Am menționat că, așa cum se întâmplă și la alte flori, udatul excesiv poate să ducă la moartea florii preferate.

 

cum mentii florile cat mai verzi

 

Acum vă întrebați, poate, dacă există un dozaj precis pentru a uda această floare fragilă și complicat, zic eu, de întreținut.

PUBLICITATE

 

Trebuie să-i punem apă în fiecare zi/săptămână atât iarna cât și vara? Răspunsul este simplu, fiindcă am descoperit un truc cu ajutorul căruia orhideea se va menține sănătoasă și frumoasă timp îndelungat.

 

Acesta constă pur și simplu în punerea a 3 cuburi de gheață pe săptămână în ghiveciul cu orhidee, cantitatea ideală pentru a împiedica distrugerea plantei în discuție.

 

Nu vă nelininiștiți, rădăcinile nu vor îngheța, pentru că după un timp gheața se va topi încetul cu încetul. Astfel apa se va scurge ușor la suprafață.

 

Încercați și veți vedea că trucul funcționează.

 

Reamintesc faptul că orhideea trebuie așezată într-un loc luminos, fără curenți de aer, și că trebuie evitată lumina directă a soarelui.

 

Citește aici și alte metode naturale de îngrijre a florilor!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE