"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o cană de cafea sau de ceai, dar se pare că cea mai oportună alegere ar fi de fapt apa caldă!

 

Mai multe studii au demonstrat că, băută pe stomacul gol, apa caldă oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.

 

Iată cele mai importante efecte pe care le are acest obicei asupra organismului:

 

de ce sa nu bem apa rece


1. Calmează durerea

 

Apa caldă pe stomacul gol calmează gâtul iritat și umflat, ameliorând astfel durerea. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face în diminețile în care te trezești răgușit și cu dureri în gât. În plus, apa caldă calmează crampele stomacale prin relaxarea musculaturii abdominale și intraabdominale.

PUBLICITATE


2. Reglează tranzitul intestinal

 

Un studiu publicat în Jurnalul de Neurogastroenterologie și Motilitate a constatat că până la 58 la sută din pacienții ce suferă de acalazie, o afecțiune care determină supratensionarea musculaturii segmentului inferior al esofagului, s-au bucurat de ameliorări considerabile la consumul de apă caldă. Băutul unei căni de apă caldă pe stomacul gol stimulează activitatea colonului, îmbunătățindu-i motilitatea. În plus, pregătește corpul pentru o mai bună absorbție a nutrienților din alimentație pe toată durata zilei.


3. Îmbunătățește circulația sângelui

 

Consumul de apă caldă sprijină inclusiv circulația sângelui în vene și artere. Este demonstrat științific faptul că expunerea organismului la temperaturi ușor ridicate pune sângele în mișcare și crește inițial pulsul, după care îl stabilizează timp de mai multe ore.

 

Vezi aici ce se întâmplă când bei un pahar cu apă caldă în fiecare dimineață pe stomacul gol!

 

4. Ajută la slăbit

 

Buna hidratare este în general benefică pentru slăbit, dar se pare că este mult mai bine să bei apă nu rece, ci caldă! Un studiu desfășurat asupra unui grup de femei supraponderale, care au băut pe parcursul experimentului doar apă încălzită, a demonstrat că acest obicei a generat o reducere considerabilă a poftei de mâncare, o slăbire vizibilă, precum și scăderea indicelui de masă corporală. Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul de Biologie, Medicină și Științe ale Naturii.


De ce nu e bine să bem apă rece de la frigider?

 

Pe timp de caniculă, nimic nu se compară cu efectul răcoritor al unei căni generoase de apă rece! Deși te răcorește aproape instantaneu, celelalte efecte asupra organismului sunt mai puțin prielnice.

 

– Apa rece are efect vasoconstrictor, ceea ce reduce gradul de hidratare a țesuturilor corpului;

 

– Consumul de apă rece îngreunează digestia, printre altele și pentru faptul că induce solidificarea grăsimilor din sânge;

 

– Consumul de apă rece risipește multă energie calorică, organismul fiind nevoit să aducă lichidul în timp scurt la temperatura corporală normală;

 

– Apa rece determină adunarea de mucus în exces în sistemul respirator, ceea ce încurajează congestiile și crește riscul de infecții respiratorii.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE