"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Mai mult sau mai puțin pronunțată, bărbia dublă poate fi întâlnită la femeile și bărbații de orice vârstă.

 

Unii se obișnuiesc cu ea, altora li se pare dizgrațioasă această acumulare de grăsime care se instalează puțin câte puțin sub bărbie și nu este neapărat legată de luarea în greutate.

 

scapa de barbia dubla

 

Dr. estetician Catherine De Goursac întărește afirmația anterioară, adăugând că bărbia dublă are în vedere și lăsarea pielii. Cu timpul partea de jos a obrazului tinde să coboare tot mai mult spre gât, iar bărbia dublă devine și mai inestetică.

 

Din fericire, avem la dispoziție o multitudine de metode blânde, fără să apelăm la chirurgie pentru a elimina sau măcar reduce o bărbie dublă care începe să ne deranjeze.

 

Primul lucru și cel mai simplu de făcut este gimnastica feței

 

Reduce masa țesutului adipos, tonifică pielea, cu condiția să fiți stăruitori, să repetați exercițiile speciale de vreo 10 ori în fiecare dimineață și seară.

 

-Țineți capul drept, scoateți limba afară cât mai mult posibil ca și cum ați vrea să atingeți maxilarul inferior și gâtul. Reluați mișcarea de 10 ori.

PUBLICITATE

 

-Repetați lierele X și O, depărtând mult mandibula.

 

-Pălmuiți-vă ușor sub bărbie cu dosul palmei, timp de 5 minute, și veți obține reducerea grăsimii.

 

Acum, ne depărtăm de esteticianul Catherine De Gursac ce recomandă, printre altele, si liposupcția, pentru a vedea ce remedii se pot prepara acasă, ca să scăpăm de bărbia dublă și care sunt:

 

1.Masajul cu unt de cacao

 

Untul de cacao ajută mult la hidratarea pielii. O piele bine hidratată este condiția sine qua non pentru a ne-o menține tânără. Mai mult, antioxidanții din untul de cacao neutralizează efectele poluarii mediului înconjurător care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii.

 

Dacă pielea este hidratată și fermă, în mod cert veți scăpa de bărbia dublă.

 

Pentru aceasta, luați un pic de unt de cacao și aplicați-l pe gât și bărbie. Masați cu delicatețe, câteva minute, zona. Lăsați să acționeze toată noaptea sau puteți să vă spălați după aproximativ jumătate de oră. Repetați zilnic.

 

2.Masca pe bază de albuș de ou

 

Albușul de ou este o sursă bună de colagen, proteina care dă suplețe și elasticitate pielii, reducând ridurile, ajutând ca și pielea de sun bărbie să nu se lase.

 

Aplicați un strat de albuș cu o pensulă sub bărbie, lăsați să se usuce complet, spălați cu apă călduță.

 

Procedând astfel zilnic sau cel puțin de 3-4 ori pe săptămână, pielea din jurul gâtului devine fermă, iar grăsimea acumulată sub bărbie va dispărea complet.

 

Citește aici cum să scapi rapid de petele maronii de pe mâini cu două tratamente grozave!

 

3.Uleiul cu vitamina E

 

Îmbunătățește elasticitatea pielii. Luați puțin ulei, realizați pentru câteva minute un masaj-mișcări ușoare- plecând de la baza gâtului în sus. Practicați zilnic metoda.

 

4.Ceaiul verde

 

Bogat în cafeină și vitamina B5, ceaiul verde ajută la combaterea retenției de apă care ar putea fi cauza fixării grăsimii pe corp, inclusiv pe bărbie, reglează metabolismul în așa fel încât pierdeți rapid din greutate.

 

Consumați 3-4 cești de ceai verde pe zi. De asemenea, scufundați în apă (un minut) un pliculeț de ceai verde și așezați-l pe bărbia dublă 10-15 minute, în timp ce stați întinși pe pat.

 

Pe lângă toate acesea trebuie…

 

…schimbate anumite obiceiuri de viață

 

Nu numai pentru a scăpa de grăsimea de pe bărbie, ci de întreaga grăsime din organism. Mulți specialiști susțin că supraponderabilitatea și lipsa exercițiilor sunt cauze majore ale bărbiei duble.

 

Bicicleta, înotul, mersul pe jos rapid, dansul sunt câteva exerciții de practicat cel puțin o jumătate de oră pe zi sau măcar de 4 ori pe săptămână.

 

Alimentația

 

Sigur că trebuie evitate alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi saturate, colesterol și zahăr. Să consumăm carne slabă, de pui/ curcan și, ca să nu privăm organismul de grăsimi bune, adoptăm peștele gras, avocado, nucile etc.

 

Renunțăm la mâncărurile gata preparate, optăm pentru legume și fructe. Bem multă apă ca să nu avem probleme cu retenția.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE